Miért van az, hogy általában a hülyébb tanulók a “humán beállítottságúak”?
Mit értesz pontosan hülye alatt? Szétszórt, szórakozott?
Mert ez így, ahogy leírtad,nem helytálló.
Lehet, hogy a reál tantárgyakhoz nagyon kell a gógyi de azért a nyelvtanuláshoz meg az irodalomhoz is, többek-között.
Hát nem tudom, de nem mindenkinek jó pl.: a kézügyessége, hogy hevtüljön (értsd: hegesszen), de attól még nem nézem le: "általában a hülyébb tanulók a “humán beállítottságúak”.
Szerintem ez sértő...
Szerintem azért, mert az emberek hajlamosak logikus gondolkodásban mérni az "okosságot". És akik jók matekból, azok vannak elkönyvelve jó tanulónak, "okosnak", pedig valójában (általában, saját tapasztalatból), akiknek inkább logikus a gondolkodásunk, azoknak van a kevésbé szükségük szorgalommal és tanulásra. Látják az összefüggéseket, szabályokat. Saját környezetemben akik jók voltak matekból, azoknak más tárgyakkal sem volt nagyon nagy bajuk. Nyilván van az a típus is, de szerintem több jó humánus van a reálisak között, mint fordítva.
Ezen kívül én azt tapasztaltam, hogy reál beállítottságúnak azt tartják, aki jó matekból, humán beállítottságúnak pedig azt, aki nem. Nem azt mondják, hogy aki jó a humán tárgyakból, az humános, hanem azt, hogy aki rossz reálból, az humános.
Ez azért is lehet, mert az van a köztudatban (most ez más kérdés, ezért nem vitatom), hogy reálos iránnyal nagyobb valószínűséggel lehet sokat keresni, így aki érti a reált, az ebbe az irányba megy általában. És maradnak azok, akik nem értik humánon. Azok, akik nagyon jók humánból, és azok is, akik nem jók abból sem.
Egyébként mivel (ez nagy általánosítás:) több fiú reálos, és általában (újabb borzalmas általánosítás) a fiúkat mondják rosszabb tanulónak (mármint szorgalom, és magatartás szempontból), én több hülye reálost ismerek.
"Azt értem rajta, hogy az ilyen bulizós, tipikus hülyegyerekek, akik nem törődnek a jövőjükkel stb."
Erősen túlzó és általánosító a kérdésed. Annyi igazságmagja lehet, hogy az extrovertált emberek között valamelyest több a humán, míg introvertált emberek között több a reál beállítottságú. Logikusan hangzik, hogy egy bulizós, társaságkedvelő ember az emberek iránt, míg egy visszahúzódó, racionális, kocka alkat pedig dolgok iránt érdeklődik inkább.
“Ezen kívül én azt tapasztaltam, hogy reál beállítottságúnak azt tartják, aki jó matekból, humán beállítottságúnak pedig azt, aki nem.” Aki rossz matekból, az nem igazán lehet reálos 😀 De nagyjából értem mit akarsz mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!