Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért olyan fontos az emberekn...

Miért olyan fontos az embereknek a születésnapjuk?

Figyelt kérdés
Miért esik nekik rosszul, ha valaki elfelejti. Nektek fontos a sajátotok?

2021. márc. 22. 00:57
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem ünnepelni a születésnapom, max akkor sértődnék meg, ha jelezném valakinek előre, hogy jó lenne találkozni ott körül. Illetve ha felköszöntök valakit, azért jól esik, ha ő is tudomásul veszi az enyémet.

De egyébként nem várom el, hogy valaki "illedelmességből" felköszöntsön. A facebookomon sincs értesítő, szóval úgyis csak az tudja, akinek elmondtam.

2021. márc. 22. 12:21
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Elmesélek pár sztorit,

Az első egyetemista koromban történt meg velem.

Az úgynevezett baráti körömben az egyik srácnak születésnapja volt a 20-ik. De mivel nem tudták megtartani aznap amikor volt vizsgák miatt, ezért egy hétre rá szerveztek neki születésnapi összejövetelt.

Pont azon a napon, amikor amúgy az én születésnapom volt.

Engem is meghívtak, és hát elég rosszul esett látni az egészet. Látni azt, hogy őt megajándékozzák, ünneplik. Kapott egyedi tortát, csomó névre szóló, egyedi ajándékot. Utánajártak, elkészítették neki. Aztán volt minden közös filmnézés, buli.

Én meg megjegyeztem, hogy amúgy az én születésnapom pont ma van. Erre letudták azzal hogy "ja, boldogat" és konkrétan én éreztem rosszul magam, hogy szóltam...

Másik sztori már felnőtt koromban volt.

Még a saját anyám és öcsém is elfelejtették a születésnapom, hetekre rá jutott eszükbe, hogy ja bocs. A kontraszt ott is megvolt, hogy korábban öcsém születésnapjára volt minden sütés, főzés, torta, ajándék.

Szóval ezért esik szarul, ha elfelejtik. Mert látod, hogy mennyire leszarnak a többiek. És látod, hogy milyen az akit pedig nem.

2021. márc. 22. 19:54
 13/13 anonim ***** válasza:

Amúgy számomra azt mondom fontos a születésnapom.

És ha más nem is, de énmagam megünneplem mindig. Akár egy kirándulással, akár szervezett programmal. Vagy megajándékozom magam például.

Alapból elég spórolós és "sóher" voltam, főleg mikor pénzem sem volt. Ezért kialakult nálam, hogy születésnapra, ünnepekre megveszem azt, amit már régóta haolgatok. Ezzel ajándékozom meg magam.

2021. márc. 22. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!