Miért lesz valaki erőszaktevő? Az ilyen embereknek van valami féle mentális problémája?
Szia!
A 6-os válaszoló vagyok ismét.
Néztem a beérkezett többi választ és itt volt egy olyan, ahol a "nőgyűlölő" jelzőt használta az egyik illető.
Ehhez teszek egy kiegészítést, ha nem gond, mert bár az tény, hogy több a férfi erőszaktevő, mint a nő, de ez nem feltétlenül a nőgyűlölettel függ össze, bár előfordulhat, hogy az is közrejátszik.
Ugye kifejtettem, hogy egyrészt az empátiahiány, ami az erőszakos embereket jellemzi, az agy genetikájával függ össze és az az oka, hogy az empátiáért felelős területek aktivitása csökkentett.
Az agyfunkció azért nem megfelelő, mert ezeknek az embereknek az agyában van egy gén, ami MAO-A névre hallgat. Ez felel az agyterületek csökkentett működéséért.
Ez a gén a nők X-kromoszómáján van jelen. Ha fiú gyerek fogan, aki az anyjától egy ilyen X-kromoszómát örököl, akkor mivel ez a fiú az apjától Y-kromoszómát fog örökölni, nem lesz még egy X-kromoszóma, ami esetleg ezt a génpróblémát ellensúlyozni tudja. Mivel a lányoknál két X-kromoszóma van, ha a lány gyerek az anyjától ezzel a génnel ellátott kromoszómát is fog örökölni, még mindig ott lesz egy másik X-kromoszóma az apától, ami ellensúlyozni fogja a génproblémát.
Vagyis annak, hogy miért több a férfi erőszaktevő, mint a női, az az, hogy fiúk nagyobb valószínűséggel örökölnek empátia-hiányt okozó géneket az anyjuk által, mint a lányok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!