Miért gondolják egyesek, hogy a feminizmus miatt el vannak nyomva a férfiak?
Vannak "fenimista" nők, akik csak szimplán férfi gyülölök és igen, lassan tényleg bűn hetero feher ferfinak lenni.
Lasd BLM és egyébb elborult dolgok. Kicsit félelmetes az irány.
Alap ötletként a feminizmus a nők egyenjogúságáért jött létre, mai napokban egyenlő bérekért harcolnak, stb., még akkor is, ha ez kb 2-4%-os eltérést jelent.
Történelmet nézve a nők azért kezdtek anno jogokat akarni, mert sokat dolgoztak, változott a helyzetük, ők is részt akartak venni a társadalomban, ami egy szép mozgalom is volt szerintem...
Manapság más történet van, vannak akik erősen eltúlozzák ezt, biztos ismered az olyan nőket akik mondják "az összes férfi disznó", mert esetleg olyat mondanak, hogy nem szeretnének túlsúlyos partnert, ameddig a nők kikötik a magasságot, jóképűséget, jó kereső legyen.. bár ez sztereotípia inkább, ennek nincsenek "erős lábai"..
A probléma nem a feminizmus miatt van, hiszen az (elméletben) egy jó mozgalom, csupán egyes nők úgy érzik, hogy most ez azt jelenti, hogy katonai rendszerként kell harcolni a nők jobb körülményeiért, és ezért érezheti úgy több férfi, hogy el vannak nyomva, hiszen egyre többet és többet akarnak... például gondolhatja ezt egy férfi, amiért egy férfinapot/apák napját nem ünnepelnek annyian (pl. ők nem kapnak sokszor ajándékot) mint a nők/anyák a napjukon.
Mert tévképzeteik vannak és nulla realitásérzékük.
Emberek azt hiszik, hogy kevésbé udvariasan visszautasítani őket már elnyomás lol.
Gondold el, valakinek olyan jó dolga van, hogy azt tartja elnyomásnak, hogy egy nő nem előzékeny/kedves vele :D
Az meg van hogy egy vérbeli fenimista rossznéven veszi ha előre engeded, esetleg hölgyemnek, asszonyomnak szolitod?
Vannak vadhajtasai ennek is, vannak szélsőségessen radikalis fenimista csoportok, ahogy állatvedök is. Az ilyen mozgalmak sok ember esetében az agresszio kiéléséről szolnak es sokszor nincs köze a mozgalom eredeti célkitüzéseihez.
Nem tudom milyen bosszúhadjáratra gondolsz. Ha a meetoora, akkor az teljesen jogos. Vagy nem tudom, van, aki szerint másokat zaklatni, megalázni vagy megerőszakolni büntetlenül lehet és ez így renjén is van?
Az pedig nem férfigyűlölet, hogy rávilágítunk arra, hogy az erőszakos bűncselekmények elkövetője a legtöbb esetben férfi. Meg hogy az erőszakos bűncselekmények elszenvedője leggyakrabban nő. Ezek tények, nem férfigyűlölet, mégis már kb kimondani se lehet, hogy pl. a családon belüli erőszak a statisztikák szerint bizony férfi, mert jön a nyávogás, hogy "nem minden férfi". Ahogy az bosszúhadjárat, hanem jogos elvárás, hogy az ilyen sérelmekért elvárjuk a megfelelő igazságszolgáltatást.
Egyébként meg de, minden férfi, rendszerszinten minden férfi előnyöket élvez a patriarchátus következményeként függetlenül attól, hogy ő maga személyesen hozzájárul-e annak megerősítésében.
Egyébként meg addig, amíg a férfiak jobban izgulnak azon, hogy őket valaki jogtalanul vádolja meg vagy hazugnak nevez bárkit is, aki előáll a saját sérelmeivel, és kb. letagadja a tényeket, ahelyett, hogy mondjuk odafigyelne arra, mit mondanak a nők meg a tanulmányok és minek mekkora az esélye, addig én nem tudom komolyan venni a férfi elnyomás elleni visongást se.
8as, az meg van hogy ha ebbe szövegbe a "férfi" szót kicserélnénk "cigányra" akkor náci köpködés lenne, amit joggal lehetne moderálni?
Nálad nem zsidók vagy osztályharc van, hanem patriarchatus.
Látod erről beszélek!
Nem lehetséges, hogy csak simman normalisak legyünk es magát az embert nézzük?
Ne a nemet, a bőrszínet, a vallásat, a kultutájat?
Bocs de nem vagyok hajlando búnösnek erezni magam mert férfi vagyok és nem kell erte bocsanatott kernem ha nem csinaltam semmit.
Ne kreáljunk több -izmust a gyülöletünk megideologizalasara. Egyszerűen csak mindenki legyen normalis!
Meetooval az egyetlen gond, hogy embereket tettek tönkre nulla bizonyitékkal, bemondas alapjan.
Ne a középkorba menjünk mar vissza, ahhol elég ramondani valakire hogy boszorkány!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!