Mit lehetne tenni, hogy csökkenjen a nők elleni erőszak a világban?
11
Pont ő miatt írtam ki most ezt a kérdést!!
#12:
Mert te aztán marhára értelmes javaslatokkal álltál elő...
"#7 A 7-es te vagy. :D"
Töröltek egy választ, akkor, amikor én írtam, még nem én voltam.
Na a #11 és #12 iq huszárnak nem ment át a mondanivalóm.
Kezdjük a sikátorral. Egyértelmű, hogy nyílvános, forgalmas helyen, ahol több ember jár kisebb eséllyel támadnak meg nőt, mintha egy sötét utcában mászkál egyedül, ahol segítségre nem igazán számíthat, míg egy forgalmas út mellett roppant kicsit az esélye, hogy bárkit is megerőszakolnának. De persze kössél bele a sikátorba, okoska. :)
Jöhet a ruha. Igenis közrejátszik benne, nem azt mondom, hogy emiatt erőszakolnak meg, de jobban felhívja a beteg emberek figyelmét egy alulöltözött nő, főleg ha kivillantja az idomait is.
Kötekedés helyett inkább értelmezzétek, amit írok, de persze tipikus magyar mentalitás. Mehet a lepontozás 2 szerrencsés, attól biztos jobban fogjátok érezni magatokat, de kár, hogy a hozzáadott értéketek 0. :)
"Amúgy szerintem arra gondolt, hogy ne úgy öltözzenek fel, hogy kilóg a fél seggük, meg a mellük majdnem kibuggyan."
Nem függ az öltözettől, hogy egy nőt megerőszakolnak-e vagy sem.
17
Szerintem se attól függ,de sokan szeretik a nőket is okolni emiatt..még ha csak pont abban hibásak is hogy "csak sétálnak hazafele"!
A ruha témához csak ennyit szeretnék hozzáfűzni:
Egyáltalán nem számít a ruha, de ha egy nő meztelenül jelenne meg bárhol, akkor se lenne jogos az erőszak.
Át jött a mondanivalód, csak sajnos értelme nem volt, de az erőlködést biztos lesz, aki értékeli.
Minden nőnek kiskora óta elmondják, ne menjen sikátorba meg egyebek, jól beijesztik, hogy milyen veszélyek várnak rá a sötétben, éppen ezért, ahogy el is mondtam, manapság egy nő önszántából nem megy sikátorba éjjel jókedvében, szóval semmi értelme nincs annak, amit mondasz. Megjegyzem, férfiak se mennek jókedvükbe sikátorba, nem csak nők, mert nyilván köztük is van, akik tartanak az ilyen helyektől, bár beléjük kevésbé erőltetik ezt bele.
Egyrészt az én javaslataim hasznosak voltak, mivel a probléma gyökerét célozták meg, vagyis azt, hogy a férfiaknak kéne tenni az ellen, hogy a férfiak ne bántsák a nőket, másrészt pedig az iróniát sem sikerült megértened, hiszen kizárólag olyan dolgokat soroltam fel (ruha, síp, kísérő), amiket a nőknek rendszeresen javasolnak, hogy elkerüljék a veszélyes helyzeteket.
Miért logikus egy nőnek azt mondani, hogy ne menjen egyedül utcára, de ha egy férfinak mondjuk ugyanezt, az nem értelmes javaslat? :D
Sok nő MINDEN "szabályt" betart, amit csak lehet, mégis megtámadják/megölik.
Tekintettel arra, hogy a nőket 98%-ban a férfiak bántalmazzák, szerintem ne a nőknek mondjuk meg, mit kéne csinálni hogy elkerüljék ezeket a dolgokat, hanem a férfiaknak, hogy mit nem kéne csinálni és miért nem. És ha csinálják is, annak legyen komoly következménye.
És végül: rohadtul elegünk van abból, hogy az életünk minden mozdulatát mikrmenedzselni kell. Melyik úton menjek haza, mikor, hívjak-e inkább taxit, vegyem-e át a kényelmesebb cipőt meg a hosszabb szoknyát, inkább nem iszom meg az utolsó italt, hogy józanabbul tudjak hazamenni, az öklömbe legyen a kulcs, hogy tudjak vele védekezni stb. Ezek a dolgok minden egyes nő fején átfutnak előbb-utóbb és őszintén szólva kvára a tökünk kivan azzal, hogy ilyeneken kell gondolkodni, mert MÁSOK nem bírnak viselkedni és azt hiszik, mindent megtehetnek a nőkkel, a férfi meg felvesz egy ronda pólót és kimegy az utcára és a legnagyobb gondja meg félelme az, hogy egy nő kiröhögi, ha flörtölni próbál vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!