Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell sok eü dolgozónak,...

Miért kell sok eü dolgozónak, még fiatal rezidens orvosoknak is bunkó, szemét módjára viselkedni?

Figyelt kérdés

Párom volt bent most kórházban és fiatal orvosok is, eü dolgozók is olyan bunkó szemét módjára viselkedtek hogy egyszerűen saját felelősségre eljött onnan..

Ha ennyire nem bírják az embereket miért ment erre a szakmára? Nem tudta előre hogy sok lesz a beteg és kevés pénze lesz? Miért nem ment bankárnak?

2021. márc. 16. 18:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
82%

Van eüs ismerősöm, és az a baj, hogy nekik, nem laza 12 órát kell letolni azt csók. Van, hogy 24-36 óra ügyeletbe vannak , most ha kifogod a műszak végét... Sokszor az ügyfélszolgálatosok is már szinte sírva köszönik meg amikor felhívom őket egy panasz miatt és normálisan kommunikálok velük, mert ott is annyi a bunkó, és nekik csak 8 órát kell letolni.

Ahol emberekkel kell foglalkozni ott szerintem nagyon nehéz empatikusnak maradni. Egy idő után kiégsz.

2021. márc. 16. 19:11
 12/18 anonim ***** válasza:
56%
Ez igaz #11-es csak ha odamégy mert már annyira rosszul vagy hogy nem tudsz mit tenni és félsz is hogy esetleg kiderül hogy vmi súlyos bajod van de ő még beléd rúg egyet a beszólásával azért az már gáz szerintem.Én értem hogy mibe vannak de erről nem én tehetek és hadd ne kezdjem el sorolni a ludasokat.Itt meg kéne reformálni durván az eü-t és nem ez a savanyú pofa feeling lenne szinte mindenhol de ehhez kéne tenni is
2021. márc. 16. 19:20
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes Németországban nem ilyenek az eü dolgozók...Vajon miért?Érdemes volna ezen is elgondolkodni
2021. márc. 16. 19:22
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Itt a borzalmas munkaviszonyok es a magyar mentalitas talalkozik.

Es miert iszonyu bunko a sajat viragboltjaban a viragkoto, mikor szeliden, kedvesen draga csokrot kottetek. Miert bunko a boltos, a pincer, a masik vevo?!

2021. márc. 16. 19:30
 15/18 anonim ***** válasza:
80%
Én is már félve megyek az orvoshoz ( vagy csak húzom-halasztom) , hogy ne rajtam töltsék ki a frusztrációjukat, és ne terheljem le őket. Erre a másik orvos meg beszól, hogy előbb kellett volna jönni. De mit csináljak, ha nagyon utálok orvoshoz menni, pedig tudom hogy nagyon fontos, a betegségek korai felismerésében is. Volt mikor többet jártam, de akkor se nagyon foglalkoztak velem, mintha csak egy nyűg lennék a nyakukon.
2021. márc. 16. 20:32
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy kiszolgáltatott ember a hétköznap megszokottnál nagyobb empátiát vár(na) el, azonban valós, élő probléma az eü-ben a túlterheltség, az alul fizetettség, az állandó rendelkezésre állás, a pszichés nyomás, amit napi szintű elvárások generálnak - mind a vezető pozíciójú tisztviselők, mind a betegek és hozzátartozóik részéről. Az pl. mindennapos és érthetetlen dolog, hogy a betegek hozzátartozói úgy viszonyulnak egy orvosi beavatkozáshoz, hogy amennyiben pénzt dobok a perselybe, akkor az emberi életet a végtelenségig meg lehet hosszabbítani. "Adtam pénzt az orvosnak,... nővérnek,... portásnak,... lőtéri kutyának,... mégis meghalt x néni, az anyukám, a bátyám,..." Az emberi élet NEM örök és vannak olyan helyzetek, amikor arról kell döntéseket hozni, hogy miként oldható meg egy beteg halála úgy, hogy a lehető legkevesebbet szenvedjen annak bekövetkezéséig. Aki ezt nem érti, nem fogadja el, az nem normális! Ugyanakkor tényleg jót tenne mindenkinek, ha megtanítanák az eü-ben dolgozókat arra - és elvárás szintre emelkednek ezen ismeret alkalmazása is részükről, - hogy a beteg, nem egy munkadarab, amelyet befogok a satuba és akár napokig is ott lehet hagyni (pl. egy huzatos folyosón vizsgálatra várva) mindenféle következmény nélkül és jó lenne azon a szemléleten is változtatni valahogy, hogy azért mert beteg, az idők végezetéig ráér arra, hogy a legkülönbözőbb módokon alázzák meg. Jártam n alkalommal látogatni kórházban, de csodával határos módon egyetlen orvossal, nővérrel sem találkoztam, akik betegként élték meg a "szolgáltatások" örömeit. Ez lehet véletlen, de mindenféleképpen érdekes!...
2021. márc. 17. 12:34
 17/18 anonim ***** válasza:
29%

Talán mert már fáradtak. Másfél éve megfeszített erővel dolgoznak.

Nem udvarlás a feladatuk, hanem a gyógyítás.

2021. márc. 31. 15:22
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

16

én egyszer beszóltam úgy laza 4-5 óra várakozás után, miközben bent csak vihoráztak és a legnagyobb bajuk a kávéfőzés volt a rendelőben, de persze én voltam a bunkó.

ha megfigyeled, ezeknek magánrendelésen mindjárt változik a stílusa is meg akkor az órája is jól jár és általában percre pontosan képesek fogadni a pácienst. ez állami rendelőben vmiért nem megy ... lehet h ott leveszik az órájukat vagy túl sokszor romlik el a kávéfőző, nemtom .. mindenesetre borzalmas, ez tény, és valóban mindegyiknek ki kellene menni a német eü-be egy kicsit stílust tanulni. aztán ha megtapasztalják, hogy elég csak egy bunkóskodás és repülnek, hátha észhez térnek.

tényleg igaz h Német, Fraoban egy 2 szakvizsgás orvos keres 9-11 ezer EUR-t is, na de csak egy dobása van bunkóskodás terén ...

(és konkrét példákat is ismerek, akik kimentek nagy mellénnyel, h na majd ott, aztán vágták őket vissza mint macskát ... utána meg nem értették. na ez a típus nem is fogja. belerögzült a jó kis kelet-európai original complexus superiori bunkosii

2021. ápr. 3. 07:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!