Lelkiismeretfurdalasom van emiatt. Nagyon bunkó voltam?
Mama súlyos cukorbeteg. Úgy hogy valószínű genetika,hogy én inzulinrezisztens lettem. Úgy derült ki, hogy állandóan rosszul voltam, szedultem, remegtem, véreztem.. (menstrualtam) Teljesen kiiktattam az edesseget és az üdítőket az etrendenbol. Miota nem eszek/iszok cukros dolgokat azóta jól vagyok, helyreallt a menzeszem is. De nekem elég nagy érvágás már az is, hogy ki tudja mikor lesz gyerekünk, lelkileg megviselt eleinte nagyon ez az egész. Mikor kiderült ez az egész elmondtam anyósomnak. Erre csokival kínált. Rá 2 hét múlva bonbon hozott a névnapomra, hogy egyem csak meg. Most pedig kaptam tőle egy tábla csokit. Aminek örültem megkoszontem, de kérdezi kóstoltad már? Erre azt válaszoltam nem szoktam csokit enni.....
Szerintetek bunkó voltam?
Bocsánat, nem a kérdésre válaszolok. Az inzulinrezisztencia nem úgy genetika, hogy öröklődik, hanem úgy genetika, hogy minden emberre érvényes és nincs kivétel.
Inzulin rezisztencia alakul ki túlzott szénhidrát bevitelnél.
Úgyhogy ezt inkább a tovább vitt táplálkozási szokások miatt van, vagy cukorfüggőség.
Nem voltál bunkó. Az ember kerülje el ami árthat neki, és részesítse előnyben, ami használ.
Mindent csak mértékkel.
Semmi bunkóság nem volt benne. Ez kb olyan szintű volt, mint szólni valakinek, hogy allergiás vagy, az se bunkóság. Mivel mondtad neki előtte, hogy miért nem ehetsz ilyeneket, pont hogy tőle figyelmetlenség, hogy ennek ellenére azóta is csokit ajándékoz.
Lehet amúgy csak kiment a fejéből és megszokásból adta. Kedvesen el kell neki mondani újra, hogy örülsz a gesztusnak, de te ilyet nem ehetsz, ezért majd odaadod xy-nak. Nálunk is legalább egy fél év volt, mire már nem kaptam olyan csokit ajándékba, amit nem ehetek (nekem a tej miatt tiltólistás).
Ha direkt csinálja, az persze más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!