Miért nem tudok sokáig aludni?
Hétköznap, mikor munkába megyek, 10 óra körül szoktam aludni, fél 7 fele kelek, de nagyon nehezen, még aludnék tovább.
Persze hétvégén mikor lehetne aludni, akkor a 11 óra utáni fekvés ellenére is már fent vagyok 7 óra előtt, és utána csak szenvedek félálomban, próbálnék tovább aludni, forgolódni.
Valaki esetleg tud valamit, hogy rendesen tudjak aludni hétvégén? Altatón kívül. Vagy ez a dolog egyszerűen csak ilyen és kész?
Hát erre megvan a technika, hogyan aludj vissza.
Amúgy a biológiai órád miatt, mivel hétköznap korán kelsz, az agyad erre állt rá.
Én azt szoktam mondogatni magamban este, elalvás elött, hpgy "akkor szindizzunk" , és ez így rögzült bennem. Korán kelek, mert a macskát megetetem, aztán visszafekszem, bebugyolálom magam, aztán megint elmondom magamban a "mantrámat". Rá nemsokkal már alszom is :)
Persze fontos, hogy nagylámpát nem kapcsolok etetésnél, se telefon nem kerülhet elő, mert az erős fénytől egyből kinyílik a csipám :D ill. a szememt se dörzsölhetem meg, mert valamiért attól is felébredek teljesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!