Hogyan távolodjak el egy depressziós embertől úgy, hogy (lehetőleg) ne okozzak neki nagy fájdalmat?
Van egy ismerősöm, aki mindeddig csak ismerős volt, de pár hónappal ezelőtt elvesztette a nagyszüleit és azóta depresszív állapotban van. Ez számomra eléggé megterhelő, csak a panaszkodását hallgatom, amire egyáltalán nem vagyok kíváncsi. Ha ezt így elmondanám neki, lehet, hogy meg is ölné magát, amit nyilván szeretnék elkerülni, mert szeretem a szabad életet. Hogyan távolodjak el tőle kis lépésekben? Hiába ignorálom, addig zaklat minden formában, míg kénytelen vagyok reagálni.
Nem a kérdéshez kapcsolódó válaszokkal ne próbálkozzatok, tudom, hogy bunkó és önző vagyok, de tanácsokat ezzel kapcsolatban nem kérek. Köszi a megértést!
10
Ezt már tőle kellene megkérdezned. :D
Egy lányról van szó, akit ismerek pár éve, anno barátok is voltunk valamennyire, de ő többet akart, ezért én megszakítottam a kapcsolatot. Most, hogy visszaköltöztem az eredeti helyemre, rámkattant újra, csak most a depresszió miatt még szorosabb lett az általa behallucinált kötelék.
12
Köszi. Azon is gondolkodtam, hogy ha alávágok, akkor talán elfelejt, de rájöttem, hogy nőknél nem valószínű ez a lehetőség. :D
Sikerült tiltanom. Köszi a segítséget, srácok! Akkor nem megyek börtönbe. :D
16
Ebben egyetértünk.
16
Miért is? Ha nekem semmit nem jelent ő, semmi okom pátyolgatni a lelkét. Nem fogok fölösleges időt szánni rá, el tudom ezt azokkal is tölteni, akiket tényleg szeretek. Azért ezt már hadd döntsem el én. Egyébként én szarnék a következményekbe. Oldják meg a rokonai.
16
Inkább talán az a sz@r ember, aki érzelmileg zsarolja a másikat, nem gondolod?
19
Köszi a tippet, már megoldottam! Szerencsére az okos emberek feltalálták a tiltás funkciót. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!