Az ázsiai emberek iránt miért kevésbé rasszisták az
emberek?
Figyelt kérdés
Azt vettem észre hogy Európában az emberek jobban befogadják az kelet ázsiaiakat (kínaiak, japánok, vietnámiak stb..) mint a feketéket vagy az arabokat. Gyakran látom a boltokban hogy az afrikaiakkal kevésbé kedvesek a kasszások mint az ázsiaiakkal.
2021. márc. 6. 20:04
1/6 anonim válasza:
Hallottál már olyat, hogy egy kínai felrobbantotta magát és 10 ártatlan embert? Vagy olyat, hogy egy kínai megerőszakolt volna valakit?
Én előítéletes vagyok az arabokkal és a feketékkel, sokkal agresszívabb a viselkedésük és a természetük mint az ázsiaiaknak.
2021. márc. 6. 20:07
2/6 anonim válasza:
Mert az csak egy mítosz, hogy bárkinek is bárki bőrszínével, szó szerint a színével lenne gondja. A valóságban nem előítéletről, hanem utóítéletről van szó, azaz olyan csoportok ellenében vagyunk "rasszisták", akik esetében valamilyen társadalomellenes viselkedés/tulajdonság olyan nagy mértékben jellemző, hogy általánosítunk.
Konkrétan az ázsiaiak, pl. japánok nem szoktak tömegesen bűnözni, nem retardáltak, nem primitívek stb., így észre sem vesszük a színüket.
2021. márc. 6. 20:10
3/6 anonim válasza:
Az ázsiait észre se veszed, mert annyira maguknak valók és nem keverednek a magyarokkal, ha nem szükséges. A saját nyelvükön beszélnek, a saját fajtájukkal tartanak fenn közösséget, egymás között is házasodnak.
Az arabok és feketék mind magyar nőket választanak (legtöbbször a letelepedés miatt), ami itthon sokaknak nem tetszik.
2021. márc. 6. 20:14
4/6 anonim válasza:
Ez már csak azért is jó kérdés, mert pl. az arabok is az europid nagyrasszhoz tartoznak (akárcsak mi), a kínaiak, japánok, koreaiak, stb. pedig a mongoloidhoz. Tehát ha valaki valóban rasszista itt, Magyarországon, akkor elvileg a mongoloidokat kellene jobban utálnia. Csakhogy természetesen ez nem így van, mert ahogy írták a többiek is, viselkedés alapján ítélkezünk. A nálunk élő kínaiak pedig tökéletesen be tudnak illeszkedni a kultúránkba (és ez a világ minden táján jellemző rájuk). Sosem hallom őket veszekedni, üvöltözni, randalírozni, de még ittas állapotban sem láttam egyet sem.
2021. márc. 6. 22:06
5/6 anonim válasza:
tapasztalat alapján . én a cigányok iránti rásszizmust nem értem
2021. márc. 6. 22:10
6/6 anonim válasza:
A kettes írta le az igazságot. Nem igazán a bőrszín számít. Az emberről sokat elárulnak a kapcsolatai is pl. Én mindig kérdezek,megismerem a másikat. De nagyon hamar megmutatkozik,ha valaki nem normális. Nem fogom kockáztatni,hogy 100-ból majd az az 1 C type lesz az,aki pont nem fogja a kabátomat közelebbről felülvizsgálni,ha ott a fogason.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!