Elnézve a mai fiatalokat, lehet nem ártana megint bevezetni a kötelező sorkatonai szolgálatot?
Nem támogatom. Szerencsére a párom mentesülne egészségügyi okokból, de attól még nem szeretném hogy minden férfi ismerősöm, rokonom, barátom el legyen hurcolva valahova, ahol fél-1-3 évig pucolhatja a fugát fogkefével.
A középkorú férfiakat elnézve amúgy se volt olyan óriási jellemfejlesztő hatása, legalábbis én nem látom őket keményebbnek és önállóbbnak.
Abban hiszek, hogy a család feladata "embert nevelni" a gyerekből, nem pedig a katonaság feladata fiatal felnőtteket """nevelni""".
Ráadásul manapság így is nagyon későn tudnak a fiatalok önálló életet kezdeni, nem lenne jó még későbbre tolni ilyesmik miatt.
Az a baj,ha a mai világban lenne sorkatonaság,akkor állandóan menne a feljelentgetés a katonaság felé mert ,,bántotta a gyerekem"
De én simán küldeném az elcsajosodó srácokat
nem tudom mitől leszel attól jobb ember, hogy megtanítanak agyatlanul menni a parancs után, koszos, igénytelen, agresszív előemberré nevelnek aki ráadásul utána egész életében olyan szinten cselekvésképtelen, hogy élete legszebb éveiként emlékezik a sorkatonaságra, mert azt is megmondták neki mikor kell szrni, addig se kellett önállóan gondolkodni és minimális döntéseket hozni.
különben meg nézz már szét a modern hadviselésben, a közkatonáknak lassan csak annyi funkciójuk marad, hogy drónok és rakéták és robotok őket is kinyírják miközben egymást gyepálják...
A bátyáimra 1 hatása volt a sorkatonaságnak, mindketten rászoktak a cigire, mert hogy mást sem lehetett csinálni ott. Pazar, ez igazán macsós.
Ja, meg a nagyobbik végül katonának állt, mert megtetszett neki, na, ez végülis pozitívum, mert megtalálta a hivatását.
Voltam katona,tapasztalatból mondom,hogy felesleges,értelmetlen és drága.Elvettek kilenc hónapot az életemből,hogy pár múlt rendszerből ittfelejtett,hat osztályos,alkoholista "tisztnek" legyen munkája.
A gyereknevelés a szülő dolga,a hadsereg erre nem alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!