Az emberek többsége önmaga végett foglalkozik a testével vagy csajozás/pasizás/társadalom végett?
Én csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Nő vagyok, a tisztálkodás alap, nagyon szeretem a piperéket, tusfürdőket, habfürdőket, fürdőbombákat, samponokat, hajmaszkokat és arcmaszkokat, ezeket a saját örömömre csinálom, imádok mindig tiszta és illatos lenni.
A többit viszont társadalmi nyomásra teszem. Szeretem a természetességet, de attól valamiért irtózik a társadalom, én pedig nem szeretnék kivetett lenni, úgyhogy tollászkodok mint a többi birka :)
Szerintem nem szétválasztható. Én pl azért csinálom, hogy közelebb kerüljek az általam megálmodott ideális emberhez, akire én is felnéznék. Viszont nagyon motivál és egy rendkívül fontos dolog, hogy ez az ideál mások szemében is elismerésre méltó.
Vagány, kemény csajnak képzeltem el magam akkor is, mikor nem volt az, és igyekeztem ilyenné válni. Viszont ha a környezetem ezt erősíti meg, akkor tulajdonképpen azért is csinálom, hogy kiváltsam bennük ezt a reakciót.
Szóval számomra ez inkább az önmegvalósításhoz vezethető vissza. Hogy annak tűnjek, aki akarok lenni és azt ismerjék el bennem, amit akarok hangsúlyozni. Ezért edzek, ezért figyelek a bőrömre (kizárt, hogy szolizzak), ezért öltözöm úgy, ahogy, ezért viselkedek úgy, ahogy. És ebből a szempontból nem számít a negatív vélemény, ha valaki azt mondja, hogy túl szálkás vagyok nő létemre, milyen fehér az arcom, nos, azt is bóknak veszem, mert valamit jól csinálok. Szóval az igazság valahol ott van, hogy magamnak akarok tetszeni és akár negatív, akár pozitív értelemben valaki észreveszi az adott dologra való törekvésem, az jólesik. Tehát végső soron azért is hajtok, hogy más elismerjen és megerősítsen abban, hogy nem csak én látom magam úgy, hanem mások is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!