Hogy vitázzak úgy mint egy profi?
Figyelt kérdés
2021. febr. 23. 00:11
1/8 anonim válasza:
Az értelmes vitához egy szabályrendszer betartása és betartatása szükséges. Nem tudom, hogy Magyarországon mennyire elterjedtek a vitaklubok, de ilyeneket kellene keresned a pandémia után. Egy hülyével nem tudsz vitatkozni, tehát gyakorlott vitapartnerre van szükséged.
2/8 anonim válasza:
2 dolog szükséges hozzá: alapos jártasság az adott témában és jó beszélőke. :)
3/8 anonim válasza:
Első vagyok. Nem vitatkozásra, hanem vitára gondoltam az utolsó mondatomban.
4/8 anonim válasza:
A vita pro és kontra érvek felsorolása, amelyet konklúzió követ?
Nos a magyarok nem ismerik ezeket a kifejezéseket és csak a legextrémebb helyzetekben hajlandóak vitázni. Abban az országban ahol 2/3ot lehet szerezni a stop és a folytatjuk szöveggel ott min szeretnél vitatkozni?
5/8 anonim válasza:
Ha ilyet akarsz tanulni...ha jól emlékszem disputa volt a neve. De lehet nem jól emlékszem már, nagyon nagyon régen az egyetemen volt ilyen órám. Azt viszont sosem felejtem el, hogy a vizsga abból állt, hogy magassarkú és a lapos talpú cipők előnyeiről kellett vitázni és meggyőzni a másikat, miért jó azt viselni. Mi annak idején így gyakoroltunk.
6/8 anonim válasza:
Érdemes logikusan gondolkodni hozzá. Anélkül csak hisztinek fog tűnni az egész.
7/8 anonim válasza:
Olvasd el az erőszakmentes kommunikáció című könyvet kezdésből.
8/8 anonim válasza:
A prolik nem vitaznak csak hoborognek. Ne akarj proli lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!