Mennyire figyelsz oda az étkezésre, magyar fizetésből?
A magyar sosem tartozott az egészséges népek táborába, ez megosztja a közvéleményt, van aki szerint genetika az egész hogy kinek mennyire jó az egészsége, és ennek köszönhetően meddig él majd.
Én úgy gondolom hogy az ország lakossága amellett hogy keveset kell beosszon, ahhoz mérten oldja meg az élelmiszert.
Mondjuk Avokádót, mangót 5-ből 2 ember ha vesz, és ebből az egyik olyan keresettel is rendelkezik aki hetente megeszik 7db-ot belőlük. Elég bemenni a Lidl, Aldi láncokhoz.
Az a szomorú hogy itthon kiváltság ez az egész, hogy a jót nehéz elérni, a szart meg dobálják utánunk.
Családtagok közül van aki Franciaországi léte alatt beszámolt arról hogy más országokban nem luxus a normális élelem, mondhatni divatja sincs egy-egy terméknek mert csodaszernek tartják.
Kevesek tehetik meg hogy hetente legalább 1x legyen hal is az asztalon, nem hogy többször 1 hónapban, és akkor még valami vitamint is illik szedni.
Én személy szerint minél jobban próbálom úgy alakítani a szatyor tartalmát hogy az valamennyire hozzájáruljon egy esetleges megbetegedés kivédéséhez, de tudom így sem az igazi.
#4
Hát nem tudom...nekem a melóhelyen többször volt, hogy én voltam az egyetlen, aki munka után hazament nem pedig piálni. Olyan is rendszeresen előfordul, hogy kb tíz fős csoportokban én vagyok az egyetlen aki nem cigizik, holott tudtommal 1500 egy doboz...
#3
Mégis árnyéka önmagának a magyar.
Talán még az angolokat említik utánunk, nagyon pocsék egészséggel, 40 évesek érrendszeri betegséggel és sok más szarral ami megelőzhető lett volna ha nem szív egyáltalán cigit, és minél normálisabb kaját választ, még akkor is ha a rizstől 2 óra után éhes a nokedli helyett.
Ott kezdődik az egészséges étkezés, hogy nem kell sokat enni. Az egészségtelenül étkezők között gyakori, hogy chipset, kekszeket, kólát vesznek, esetleg cigatettáznak is. Tehát amennyit feleslegesen elköltenek, abból lehet egészséges ételekből normális mennyiséget venni. Nem a mangó, meg az avokádó egészséges, a helyi termékeket kell venni.
Hal van 1.500-2.000 Ft között, azt is meg lehet venni.
2-nek igaza van. Ráadásul akik nagyon elhíznak, nagyrészt nem azért híztak el mert szegények és tésztán meg kenyéren élnek.
Vegyünk pl egy strandot. Személyenként minimum 2000 néhány órára, belépőjeggyel és kajával. Tele van kövér emberrel, akik megtehetik hogy több ezret elvernek. Nem beszélve a gyorséttermekről, ahol ugyanez a helyzet. Nem kell rengeteg halat enni. De szezonális zöldségekből és gyümölcsökből, minőségi szénhidrátból, és persze húsból összeállítani egy megfelelő étkezést még mindig olcsóbban kijön, mint minden szært összeenni. Persze, semmi nem olcsó, de nem kell lazac meg ""egészséges"" termékek a vódi egészséghez. A máj olcsó. A csirke olcsó (ha nem mell). Savanyúságot venni a piacon szintén nem drága. Amire a helyedben pénzt áldoznék, az egy szakember aki ért hozzá, és segít összerakni az étkezésed. Hidd el, megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!