Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mikor lehet majd újra boltban...

Mikor lehet majd újra boltban szájzár nélkül bemenni?(erősen szorongok hogy már sohasem engedik újra normálisan élni az embereket)

Figyelt kérdés

Nem látom a végét, a politikusok a végtelenségig ráfoghatják hogy járvány veszély van ezért szükség van minden korlátozásra. Már az oltás utánra mondják hogy ez nem jelent semmit ugyanúgy minden korlátozás marad mert mutálodik.

Olyan mintha egy fogoly lennék már szinte semmihez sincs kedvem, attól tartok évtizedekig is csinálhatják ezt velünk, létbizonytalanságot érzek.

2021. febr. 20. 18:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%
#10 mindent meg lehet tenni? Te hol élsz, már bocs? Nincs mozi, nincs koncert, nincs étterem, nincs állatkert, nincs fürdő, nincs kb semmi! Hogy írhatsz ilyet, hogy mindent meg lehet tenni most is?
2021. febr. 20. 18:59
 12/20 anonim ***** válasza:
80%
11! Kihagytad, hogy este 8 után sincs semmi, max a kutyát vihetem ki bármikor, 500 méterre. Mondjuk legalább még ezt nem ellenőrizte soha senki felénk.
2021. febr. 20. 19:06
 13/20 anonim ***** válasza:
23%
#7: Az 1x használatos FineFilterPaper maszkot egyszer próbaképp kimostam, gondolva, nincs rajta vesztenivalóm, amúgy meg azért dobhatnám ki, mert elkoszolódott. És láss csodát, a "papír" maszk nem ázott el, gyönyörű tiszta lett...! Azóta is majd' minden nap kimosom, ha sűrűn használom, bár sokat vagyok home office-ban, és ha csak keveset hordom kinn, akkor csak néhány naponta mosom ki. Fél éve, a 2. hullám kezdete óta megvan. Most kezd kicsit kiszöszösödni, lassan újat veszek. Később jó lesz munkavédelmi maszknak, ha otthon falat bontok pl.
2021. febr. 20. 19:07
 14/20 anonim ***** válasza:
89%

Nem lesz semmi bajod ha kimosod,ennyi

Tudod mikor dobnám ki minden használat után.Semmi értelme.

Nyilván eü-s dolgozóknak van értelme ennyire sűrűn cserélni de egy nem eü-snek baromság.Nem kell mindent elhinni

Jól teszed hogy kimosod míg bírja a maszk anyaga

#7-es voltam

2021. febr. 20. 19:12
 15/20 anonim ***** válasza:
88%

10-es voltam, a két legzavaróbb dolog számomra:

1. Az éjszakai kijárási tilalom. Tény, hogy el is felejtkeztem említeni, mert munkaköröm miatt papírom van róla, hogy egész Bp-en bárhol bármikor előfordulhatok. De ezt egy nagyon elbaltázott lépésnek tartom, nem sok köze volt az epidemiológiai szakmai szempontokhoz. Így most a boltokban tolong mindenki 18-19 között. Miközben az utcán amúgy nem lehet lófrálni, házibulizni meg lehet, csak az a fontos, hogy az utcán ne legyél (pont ahol kicsi a fertőzésveszély). Szerintem már a politikusok is rég belátták, hogy ez hülyeség volt, de nem akarják felvállalni, ezért úgy tesznek, mintha nem lenne az.

2. Az utcai maszkviselés területi leszabályozása. Az OK, hogy ahol idegen van közelünkben, ott fel kell venni a maszkot. Ez is a terjedésgátlás része. De a kommunikáció nagyon rossz. Pl. írták újságok, mondta a tv, hogy parkokban nem kell. Ehhez képest a kerületi önkorik rendeletei alapján ált. minden közterületen kell. Tehát a PARKOKBAN IS! Jó tudni! Kollégáimmal szóba került, véletlen utánanéztem, innen tudom.

Nem tudom, a bírság hova folyik be (állam/önkori), de látszik, hogy így akarnak csökkenteni a költségvetési hiányon.

2021. febr. 20. 19:28
 16/20 anonim ***** válasza:
46%
#12: 10+15 voltam, ment a felpont!
2021. febr. 20. 19:29
 17/20 anonim ***** válasza:
64%
15 voltam. Nem.közterület-felügyelő vagyok. Közműcég...
2021. febr. 20. 19:34
 18/20 anonim ***** válasza:
29%

ma 18:54

Hagyjad, nem fogják fel. Visítanak a maszkhordás miatt, közben jóval durvább dolgokat meg elviselnek gyerekkoruktól fogva.

Birkázást is bírom...kis fotelharcosok, közben a maszkellenes tüntikézésre is alig mernek elmenni.

2021. febr. 20. 19:43
 19/20 anonim ***** válasza:
82%

#5, #6: 10+15 voltam. Ment a felpont.

Autósok: kell a pénz, lezárunk egy kanyarodási lehetőséget, másnaptól megy a bírságolás.

Biciklisek: kell a pénz, nappal(!) nincs nála lámpa, megy a csekk.

BKV-zók: kell a pénz, külföldi turista nem jól érvényesítette a jegyét, csekk.

Gyalogok: kell a pénz, parkban, kertvárosban nincs rajta maszk, ő sem maradhat ki.

2021. febr. 20. 19:44
 20/20 anonim ***** válasza:

Szerintem mindaddig nem fognak engedni a maxviselési kötelezettségből, amíg mindenki, aki kérte, meg nem kapta az oltást + néhány hét a védettség kialakulása miatt.

És ott vannak a várandós + szoptató nők. Ők jelenleg nem kaphatnak oltást (nem tudom, hogy ez bizonyítottan káros-e, vagy csak nincs még bizonyítva az ellenkezője), így amíg ők oltható állapotba nem kerülnek, addig első mondatbeli feltétel nem áll fenn. És ez még egy évnél is több idő. Elvben aki oltott, az nem is fertőz, de egy boltban valószínűleg nem bírnák egyénenként csekkolni, kinek van oltási igazolványa, így addig marad a szájkosár.

2021. márc. 10. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!