Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy hívják más szóval azt az...

Hogy hívják más szóval azt az embert aki nagyon őszinte?

Figyelt kérdés
Ti ismertek ilyen embereket?

#embiri tulajdonságok #őszintessség
2021. febr. 14. 10:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kíméletlen
2021. febr. 14. 12:04
 12/13 anonim ***** válasza:
88%

Elég érzékeny a határ az őszinteség és bunkóság határán. Pl ha egy barátom szerintem rosszul néz ki a ruhájában, amibe mondjuk randizni megy, akkor ezt megmondom neki, ha KÉRDEZTE. Csak úgy random nem mondom meg neki néhány esetet kivéve, ilyen pl a lekakilta a hátát a madár, és nem vette észre.

Illetve ha mondjuk egy barátom az alakjáról kérdez, és mondjuk tudom hogy ő fogyni akar (magamból kiindulva) és mondjuk fogyott 10 kilót, de még mindig rohadt dagadt (szintén magamból kiindulva) akkor nem mondom meg neki, hogy kövér, hanem azt mondom ilyenkor hogy nagyon jól halad, csak így tovább. (Nyilván attól függ mi a cél)

De pl ha van egy barátom, aki kövér, de nem akar fogyni, akkor nem szólok be neki, nem véleményezem. Vagy ha szerintem csinál ruhát hord, de alapvetően nem az a baj, hogy letojta Peti a galamb, akkor nem véleményezem. Ha kérdezi a véleményem, akkor azt mondom, amit gondolok, elvonatkoztatva a magam ízlésétől, picit az övére hangolva.

De én alapból is azt az elvet vallom, hogy azt mondom amit gondolok, vélemény esetén, pedig csak akkor ha kérdeztek. Tehát ha valaki nem kérdezi, akkor nem teszek megjegyzést a kinézetére. Alapvetően a kérdés nélküli megjegyzéseket csak olyasmire illik tenni, amit öt mp alatt meg lehet változtatni, például ha mondjuk nekem feláll a hajam, és nem akarom, hogy felálljon, akkor tök jó ha szólnak, hogy figyu, van egy antennád. De ha pl arra tesznek megjegyzést kérdés nélkül, hogy fogyjak le, akkor meg fogok sértődni, mert öt másodperc alatt nem tudom megtenni, és ezt nem illik szóvá tenni, ha nem kérdeztem.

Összegezve az az őszinte, aki nem csak öncélúan dobálgatja a véleményét, nem törődve mások érzéseivel. Erre talán egy szót nem tudok, talán én is az "Ami a szívén az a száján" kifejezést mondanám.

2021. febr. 14. 12:08
 13/13 anonim ***** válasza:
55%
Tapintatlan.
2021. febr. 14. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!