Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem tudom mit kezdjek az...

Nem tudom mit kezdjek az életemmel, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

25 éves nő vagyok, 0 munkatapasztalattal, első éves mesterképzésen.

A következő az élettörténetem:

Nehéz gyerekkorom volt. Anyukám alkoholista és skizofrén volt, vele voltam szinte itthon minden nap összezárva. Az egyik testvérem antiszociális, és szerintem ő is mentálisan beteg. Anyukám folyton ivott, Hányás a földön, nem főzött rám, nem takarított, nem fürdött. Barátaim nem voltak a suliban. Ez odáig fajult, hogy nyolcadikban minden reggel hánytam a stressztől. MINDEN reggel. 1 hét alatt 8 kilót fogytam.

A gimnázium végén elkezdtem pszichológusokhoz járni, de egyik sem tudott segíteni rajtam. Olyan erős szorongásom lett, hogy nem mertem utcára menni, buszra szállni, vagy emberekre nézni. 3 évig otthon maradtam gimnázium után. Xanaxot szedtem.

Aztán elkezdtem az egyetemet, és megcsináltam. Nem azt a szakot, amit akartam, de elkezdtem, hogy legyen egy diplomám és leküzdjem a betegségemet. Lettek barátaim, stb.

Viszont miután megcsináltam a BA-t, elbizonytalanodtam, hogy érdemes-e tovább tanulni, de jelentkeztem mesterre. Ám egyáltalán nem szeretem, amit csinálok, nem is ebben szeretnék elhelyezkedni, viszont félek kilépni a komfortzónámból. Egy félévet már lehúztam a mesteren, és odáig fajultak a rosszullétek, hogy pszichiáterhez járok, antidepresszánst és nyugtatót szedek, nyugtatóval alszom. Órák előtt hánytam, nem aludtam, szorongtam. Minden nap hányingerre kelek.

Renegteget sírok, mert ez a pánik az álmaim közé áll. Dolgozni akarok, stb. tehát vannak céljaim, de amint kilépek a való életbe, jön a szorongás. Karantén alatt 6 kilót fogytam. Már kezelnek, mint írtam, de nem jobb. 10 éve küzdök ezzel a betegséggel lassan, és nem tudom legyőzni.

Itthon élek, apám és anyám tart el. Viszont rengeteget segítek itthon. Segítek a beteg testvéremben, Apámnak is amiben tudok, de ez így nem élet. A beteg testvéremmel nagyon sok a gond(nem segít itthon semmit, csak koszol, piszkol, nem fürdik rendesen, múltkor beverte a falat mert ideges volt és lett rajta egy lyuk, stb.)

Rengeteget tudnék mesélni, de nem akarok panaszkodni, inkább segítséget kérni. Mit tehetnék?

Edzek, lefoglalom magam, és bele állok a helyzetekbe, amelyek szorongást okoznak. Tehát elmegyek a boltba, elmegyek ide-oda, nem menekülök el. De az évek során nem javult, sőt, most karantén alatt rosszabbodott. Úgy érzem, hogy elfogyott már a lelki erőm. A gyógyszerek SEMMIT nem segítenek, jövő héten van gyógyszerbeállítás.

Minden nap úgy kelek fel, hogy mikor lesz ennek vége. Volt már valaki így? Mi hozta a kiutat?

2021. febr. 12. 00:13
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Mihez értesz? Mivel szeretnél foglalkozni?
2021. febr. 12. 00:14
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

szerintem lépj le onnan baba amint van rá lehetőséged.

bérelj 1 szobát,ha nem jön ki a lédből saját albi,de szerintem menj.

ha kikerülsz ebből a beteg légkörből szerintem helyrejössz.

ez a hányás,szó szerint azt jelenti,hogy annyira undorodsz ettől a szitutól amiben élsz,hogy behánysz tőle.

ha szabadulni akarsz tőle,akkor logikus,hogy ki kell lépned ebből.

2021. febr. 12. 00:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Az emberek gyógyításával, de nincs erőm már tanulni.

Ezt a mestert is azért akarom befejezni, mert elkezdtem.

Anyukám már nem él velünk, szerencsére elköltözött, de nem jöttem rendbe. Apukámnak lett új párja, aki a sajátjaként tekint, nevel, és nagyon szeretem.

De nem jöttem helyre.

Kollégista lettem mesterre, csak jött a Covid, de ott is ugyanúgy rosszul voltam. Remegtem, ha ki kellett menni pl. a boltba.

2021. febr. 12. 00:29
 4/10 anonim ***** válasza:
37%

akkor meg mozdulj ki barátnőkkel és piázzatok 1et:)

azt mindenhol lehet,ahogy nevetni is mindenhol lehet.

vagy edzésen fáraszd ki magad annyira,hogy ne legyen erőd az aggódásra.

2021. febr. 12. 00:33
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia kedves kérdező! Nagyon sajnálom ami veled történik én 21 éves vagyok és pontos ezzen essek át amint épp most te.. én kibuktam a gimnáziumbol..ennek már 4 és fél éve viszont énis szorongók amiatt ha például sok ember vesz körül stb.. véleményem szerint a szorongássnak a forrását kell meg keresni benned hogy mi váltja ki ezta érzést és azzon dolgozni hogy idővel jobb legyen..
2021. febr. 12. 00:35
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Sok sikert kívánom neked a legjobbakat és kitartást... Ha ez megnyugtat nagyon sokan vannak ugyan így ..
2021. febr. 12. 00:37
 7/10 anonim ***** válasza:
58%

Azért akarod végigszenvedni a mesterképzést, hogy legyen egy semmilyen papírod róla, eközben meg egyre inkább mész tönkre általa? Egy ilyen szorongós ember számára (amilyen én is vagyok), hosszútávon nem fenntartható egy ilyen állapot, mert meg lesznek a súlyos következményei lelkileg, fizikailag is, ha nincs kezelve. Márpedig úgy látom, hogy nincs rendesen!

Meg kell szüntetni a szorongás okát. Ha javul az állapotod, akkor újból meg lehet kísérelni az egyetem/munkahely lehetőségeket, viszont addig nem tenném. Ha nem sikerülne rendet teremteni magadban szakember által sem, akkor meg vagy leszázalékolod magad vagy olyan helyre költözöl, olyan minimális munkát végzel, ahol a legkisebb mértékben jelenhet meg a szorongás.

Őszintén, szerinted ha 10 év alatt sem segített semmi, és ha netán ezt 30 év után is elmondhatnád majd, milyen roncs lenne belőled akkor már?...

A gyógyszerek sosem fognak gyógyulást biztosítani, azok csak a tüneteket enyhítik egy darabig.

2021. febr. 12. 00:47
 8/10 anonim ***** válasza:
21%

Csináld azt amit szeretnél,én pl 2 év után ott hagytam a második sulit ahol ha még maradok 1 évet lett volna még egy szakmám de nagyon rossz érzés volt oda járni,egyszerűen nem akartam azt csinálni mert nem szerettem,szorongatam és mondtam itt az ideje be fejezni mostmár,igen be is fejezem.

Majd mondtam magamnak ki próbálom a sofőrködést,egyből nemzetközi szinten furgonon,olyan gyorsan történt minden,hirtelen annyi új dolgot tapasztaltam,sokat kellet dolgozni nem napi 8 órás vagy mint a kamionosoknak maximum 15 óra munka idő ha nem sajnos többet is,kevés alvás,olykor futárkodni kellet idegen országban.

Jöttek a múltból a bajok,szorongás stb..

Ezekután még magányosnak is éreztem magamamat hiszen teljesen egyedül voltam 2-3 hétig,azt 1-2-3 nap otthon és ellőlről minden, ki is buktam 22 évesen több hónap alatt.

De legalább megpróbáltam,mostmár tudom hogy ez nem az utazásról szól,nyaralgatsz ott magadnak mellette dolgozol is,sajnos ez nem ilyen,lehet hogy szép helyeken jársz sőt ez biztos is amikor nem az autópályán megy az ember de ha már tényleg fáradt és minden baja van mind hiába mert élvezhetetlen az egész,hiába mész a tenger mellett csak annyira van időd hogy lőlj egy képen aztán go mert express munka és ha késel ködbér,életemben nem stresszelem ennyit mint ez idő az alatt,szóval mostmár tudom hogy ez tényleg nem a legjobb dolog így a kamionos jogsit sem kezdem el mert nem akarok napi 13-15 órákat dolgozni és az ipari parkokban meg az autópálya parkolólban le élni az életemet semmi pénzért sem.

Én úgy gondolom amit nem szeret az ember azt jobb be fejezni,tudom nem könnyű mert én is szenvedtem sofőrként is annyit dolgoztam hogy már enni sem volt erőm (fogytam is) csak le dőlni valahol pár órára majd arra ébredni hogy rám hívják a rendőröket is stb...

Szóval bocs össze vissza beszélek,szerintem kezdj el másban gondolkodni,új dolgokat ki próbálni,tudom nem könnyű de ha el is buknál meg próbáltad és még az édesapád is tud segíteni,most még akármit ki próbálhatsz amit ajánlok is mert ha nem teszed az egész életed során bánni fogod hogy nem próbáltál meg mást.

Nem szeretnék okoskodni,de ha most nem szereted amit majd csinálni fogsz tegyük fel napi 8 órában csak,mi lesz később?

Én is így voltam azzal a bizonyos szakmával amit 2 év után fel adtam,pedig 1 év múlva meg lett volna és jól is kereshettem volna vele ha nagyon jó vagyok benne de egyszerűen nem ment tovább.

Fiatal vagy még,nagyon ügyes és kitartó vagy,annyi lehetőséged van még az életben olyan dolgokat csinálni amit te szeretnél hogy csak na,én biztosan tudom hogy amit akarsz azt biztosan el tudod érni,egyszerűen már csak azt kell ki találnod mi az-azok az új dolgok amiket ki szeretnél próbálni?

Annyi videó van az interneten ami mondjuk hasznos is,érdemes lenne ezeket hallgatod,nagyon fontosnak tartom azt is hogy önismeretet végezz magadon de komolyan ez lenne a legelső dolog amit javasolnák neked.

Sajnos igazából nem ismerlek,de biztosan egy kedves aranyos személy vagy,aki amit akar azt el is tudja érni lásd az egyetemet,le tudsz győzni mindent csak légy erős.

Nem könnyű megtalálni a boldogságot de nem is lehetetlen,csupán először is meg kell ismerni saját magadat,le kell zárni a régi rossz dolgokat (tudom nem könnyű),eközben találni olyan célt ami egy kicsit is érdekel.

Sok sikert,kitartást,tudom hogy képes vagy rá és jövőre már teljesen egy új ember leszel.

2021. febr. 12. 04:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Most olvasom vissza,bocsánat a helyesírási hibákért.
2021. febr. 12. 04:20
 10/10 anonim ***** válasza:
88%
Másik szakember keresése, akár saját erőből önsegítő csoportok, hasonló sorsú emberek felkutatása stb. Hogy magadon tudj dolgozni. Átmenni levelezőre, vagy elkezdeni egy másik MSc-t, olyat amivel akarsz is kezdeni valamit (az már önmagában baromi frusztráól lehet, hogy olyannal foglalkozol egész nap ami számodra értelmetlen.) Levelező mellett munkakeresés, és eltűnni teljesen a család látómezejéből amint a legkisebb esély van rá.
2021. febr. 12. 07:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!