Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egy ember számára, akit...

Egy ember számára, akit mindenhogy megtépázott az élet, kudarcok sorozata az élete, bölcs dolog lehet remeteségbe vonulni és kívülről szemlélni a múlt történéseit ? Teljesen elvonulni.

Figyelt kérdés
Tele van krízisekkel az élete. Vagy teljes remeteségbe, vagy valami remeterendbe belépni. Elzárkózni a világ elől, hiszen ha nem adok felületet, nem bánthat senki. Ez megnyugvást adhat a háborgó léleknek ?

2021. febr. 10. 00:09
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Igazából amiken keresztülmentem, traumák, hogy csomó mindenkit elvesztettem, mindenkiben csalódtam, hogy rengetegen bántottak, kinevettek, belémrúgtak- igazából erre egy logikus lépés lenne a remeteség, vagy akár a totális izoláció is. Mert mit ér a színdarab, ha én csak az udvari bolond vagyok benne, akit kinevetnek ?
2021. febr. 10. 00:45
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Ha arrébb vonulsz gondolkodni, az nem rossz dolog. Hogy ebből mennyire jössz ki jól, változó. Nyilván egy idő után elkezdesz oldódni, és így majd tudsz újból szocializálódni. A probléma megoldása néha önmagunkban lapul: Ahogy viszonyulsz az emberekhez, esetleg lehet hogy kihagysz sok mindent az emberi kapcsolatok építésében: Tehát a bizalom ki alakulása, és az, hogy nem kell mindenkivel mindent megosztani. Persze, fontos az a közeg is, ahol te mozogsz. Tehát annak a közegnek (emberi közeg, emberek, a barátok, családok, emberi környezeted) milyensége, hogyanja, miértje. Jelenleg gazdasági válság van, és rettentően negatív most az élet, és napról napra romlik a helyzet. Bár, a jelenlegi helyzetnek annyit tudok köszönni, hogy sok ember leleplezi magát, közvetlenebbek, nem titkolják valódi személyiségüket, valódi énjüket. Ez hosszabb távon nagyon jó, rövid távon durva azért, traumatizáló hatása lehet. Vond le a tanulságokat, jól nézd meg a dolgokat, nem hiába történtek azok a dolgok veled, amik. Amikor a legjobban bántanád a másikat azért, mert kicse*ett veled, lehet, ott hibáztál egy ordasat. Semmi gond, előfordul, fáj, igen, xar, fos, kínos, ocsmány, ciki, gáz. Próbálj meg lábra állni. Próbálj meg valahogyan lábra állni. Valamikor nagyon nehéz, és igen, bármennyire is idegen, a hullámvölgyek ha retek mélyek is, az emberi élet része. Kibukik a lóláb a lélekből néha, ne mutasd ki környezetednek - a kihasználástól való félelem miatt, vagy hogy megtörténhet, esetleg még rosszabb! Fel a fejjel! Írj rám ha gondolod.
2021. febr. 10. 00:51
 13/27 A kérdező kommentje:

12-es, köszönöm.

Az a rossz, hogy azt vettem észre magamon, hogy minél idősebb vagyok, annál kevésbé tudom elnézni magamnak a hibáimat, hibázásaimat, kudarcaimat.

Ezek a kudarcok mind azt mondatják velem, hogy nem vagyok ura saját magamnak, nem tudom irányítani az életemet- ha tudnám irányítani, nem lennének kudarcaim.

A csalódások emberekben pedig azt üzenik, hogy nem vagyok elég jó és nem vagyok elég szerethető.

A 99.-ik vesztes csata után nincs kedvem még a 100.-at is megvívni, egyrészt mert 99 vesztes csata után vajmi kis jelentősége lenne akár 1, a 100.nyertes csatának is, másrészt nagy eséllyel a 100.-ik csatát is elbuknám.

Ha leteszem a fegyvert, legalább megkímélem magam a további veszteségektől.

Egy teljes elvonulás nem tudom mennyire ütne vissza 5-10 év múlva, de eddigi tapasztalataim alapján ez az élet, világ nem sok jót tartogat számomra..

2021. febr. 10. 01:02
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Neked jó lesz a remeteség, a küzdést, talpraállást pedig hagyd meg a férfiaknak.
2021. febr. 10. 01:53
 15/27 anonim ***** válasza:
71%
Nagyon sok rosszat éltem meg én is. 12 évesen rákos mamám fordítgatni, egy háztartást kellett vezessek, állatokat ellátni, háztáji növényeket, pénzt beosszak, meg tanulni közben. Kimaradt a gyerekkor. So happy senki nem mondta, hogy "köszönöm".soha senki nem mondta" Jó texted". Meg akartam ölni magam. Sajnos, levágták a kötelet. De nem sajnos. Életem legszebb 2 éve volt, mikor a kisfiammal voltam. Ha Akron valaki nem ment meg, nem lett volna a kisfiam... Ne add fel!
2021. febr. 10. 02:42
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Ezen én is gondolkodtam már más, de hasonló dolgok miatt. A harc edzi az ember, bár tény, Mo.-n túlzottan nagy a harc a társadalomban (köszönhető részben a kipcsak Vezírnek, aki szereti összeugrasztani az embereket...).

Ha mélyen elgondolkodik az ember az életén, és változtat rajta, igyekszik minél jobban megküzdeni-, küzdési stratégiát kihozni az egészből, akkor nyertebb ügye lehet, mint az elvonulás.

2021. febr. 10. 05:54
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
3x is válaszoltam. Nem érdekelt téged semmi.
2021. febr. 10. 05:56
 18/27 anonim ***** válasza:
70%
Me haragudj, végstádiumú mellrákom van. Sok áttéttel. Jó b esett volna párom emberi szó.elnézést.
2021. febr. 10. 06:03
 19/27 anonim ***** válasza:
Ha ilyen gyenge vagy, akkor csináld, senkit se érdekel. Nekem brutális életem volt, de én ezt nem tartom kifogásnak arra, hogy összeroppanjak. Te viszont azt kezdesz az életeddel amit akarsz, a döntéseid a te felelősséged.
2021. febr. 10. 10:57
 20/27 anonim ***** válasza:

19

Ha igazán ezt szeretné, akkor nem kérdéseket pakolna fel a netre, hanem megtenné. Ez egy figyelemfelkeltés akár a tudatalattijától, hogy valaki megpróbáljon neki segíteni.

2021. febr. 10. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!