Egy ember számára, akit mindenhogy megtépázott az élet, kudarcok sorozata az élete, bölcs dolog lehet remeteségbe vonulni és kívülről szemlélni a múlt történéseit ? Teljesen elvonulni.
12-es, köszönöm.
Az a rossz, hogy azt vettem észre magamon, hogy minél idősebb vagyok, annál kevésbé tudom elnézni magamnak a hibáimat, hibázásaimat, kudarcaimat.
Ezek a kudarcok mind azt mondatják velem, hogy nem vagyok ura saját magamnak, nem tudom irányítani az életemet- ha tudnám irányítani, nem lennének kudarcaim.
A csalódások emberekben pedig azt üzenik, hogy nem vagyok elég jó és nem vagyok elég szerethető.
A 99.-ik vesztes csata után nincs kedvem még a 100.-at is megvívni, egyrészt mert 99 vesztes csata után vajmi kis jelentősége lenne akár 1, a 100.nyertes csatának is, másrészt nagy eséllyel a 100.-ik csatát is elbuknám.
Ha leteszem a fegyvert, legalább megkímélem magam a további veszteségektől.
Egy teljes elvonulás nem tudom mennyire ütne vissza 5-10 év múlva, de eddigi tapasztalataim alapján ez az élet, világ nem sok jót tartogat számomra..
Ezen én is gondolkodtam már más, de hasonló dolgok miatt. A harc edzi az ember, bár tény, Mo.-n túlzottan nagy a harc a társadalomban (köszönhető részben a kipcsak Vezírnek, aki szereti összeugrasztani az embereket...).
Ha mélyen elgondolkodik az ember az életén, és változtat rajta, igyekszik minél jobban megküzdeni-, küzdési stratégiát kihozni az egészből, akkor nyertebb ügye lehet, mint az elvonulás.
19
Ha igazán ezt szeretné, akkor nem kérdéseket pakolna fel a netre, hanem megtenné. Ez egy figyelemfelkeltés akár a tudatalattijától, hogy valaki megpróbáljon neki segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!