Mi az a kiégés? (burnout) Valaki el tudná nekem magyarázni, milyen emberre mondják ezt?
Nekem gimi végére sikerült összehozni egy kiégést.
Mindig is zárkózottabb voltam és alig voltak programjaim, csak körülbelül minden második hétvégén. Utolsó ~2 évben gimiben jogsi szerzése, sport, sportsérülés utána pedig erőnléti edzések lettek. Emiatt minden hétköznapi délutánom megtelt, este 6-7 körül, ha nem később értem haza, szombatom is tele volt végig, csak a vasárnap maradt magamra- akkor tanultam igazán..
Először nem tudatosult bennem, hogy mennyire a másik véglet lett programok terén, mert csak az lebegett a szemem előtt, hogy mennyivel jobban teljesítek, mennyivel boldogabb vagyok. De ez csak átmenetileg tartott.
Suliban is hajtottam ezerrel, mindent pluszt megcsináltam a kötelezők mellett. Jött egy új tanár, aki teljesen rám szállt, olyan szintű gyomorgörcseim voltak miatta.. A "legjobb barátommal" állandó veszekedések lettek, rendszereseb furkált, beszólogatott, versengett velem. (Később, utána olvasás után, kiderült, hogy nárcisztikus..)
Az osztály nagyja végig lebzselte a gimis magyarórákat, és minden beadandónál egyesével rám írogattak és könyörögtek, hogy segítsek. Tavaly érettségiztünk, sokkal több feladatot kaptunk, én meg sokkal több üzenetet. Szívesen segítek, nem arról van szó, de olyan szinten kihasználtak és nem értékeltek.. de a tanárok sem sajnos. Ha időre megcsináltam valamit, és más hetekkel később adta le, meg sem látszott a jegyeken.
Nagyon sok kudarc ért és elég hamar az 5. stádiumban találtam magam. De már felismertem a gondot és dolgozok rajta, sajnos eléggé negatív lettem, és idegesít, szóval már változtatni kezdtem rajta. Hosszabb az út, de nem lehetetlen:)
Az a fontos, hogy élvezd, amit csinálsz. Ha fizetnek érte, még jobb.
Ingyen olyat csinálni, ami nem te vagy, csak robotmunka, stressz és boldogtalanság. Azt nem szabad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!