Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik helyeslik a tolvajok...

Akik helyeslik a tolvajok "munkásságát", azokat az sem zavarná, ha valaki tőlük lopna?

Figyelt kérdés

Elég furcsa dolgot vettem észre egy ideje. Ha valahol hírt adnak pl. bolti lopásról, akkor sokan helyeselnek, hogy milyen jól tette. Általában azzal indokolják, hogy "a boltnak úgyis sok pénze van", esetleg "a politikusok is lopnak". Na de ha ezektől az emberektől lopna valaki, akkor ugyanez lenne a véleményük?

Számomra megdöbbentő, hogy egyeseknek ennyire természetes ez, mert hogy "más is lop", meg "van aki rosszabbat is csinált már".

2021. febr. 3. 21:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

Ez engem is fel szokott idegesíteni (szintén nem az ismerőseim mondják, hanem a 444.hu és hasonlók kommentelői). Alapvetés, hogy ameddig a kormány lop, addig mindenkinek szabad, hiszen a lopás tilalma a kormány által hozott törvényekben szerepel, és véletlenül se egy univerzális tilalom a fejlett civilizációk nagy részében, emiatt ha a boltos Jancsi bácsitól lopsz, akkor bátor szabadságharcos vagy az állammal szemben, és nem azt a szerencsétlen boltost rövidítetted meg. Szintén alapvetés, hogy azt a 27%-os áfát a boltos találta ki, hogy téged szívasson, és ebből jár napi szinten Hawaiira, amint azt a 3-as hozzászóló is kifejtette gazdasági szakvéleményében. Továbbá teljesen egyértelmű, hogy a rendőrségnek a bűncselekményeket fontossági sorrendben kell megoldania, tehát amíg XY politikus milliós sikkasztását nem oldotta meg, addig Jóska tízezer forintos lopásával tilos foglalkoznia.

Iszonyat sötét emberek élnek ebben az országban.

2021. febr. 4. 03:11
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális hangvételű válaszokat.

11 Igen, pont erre a "jelenségre" gondoltam. Elszomorító.

2021. febr. 4. 09:03
 13/13 anonim ***** válasza:

Jé, felpontozások :) pedig általában elég megosztó szokott lenni, ha ezt kifejtem. Köszi :)

11-es voltam

2021. febr. 4. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!