Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit jelent ha imádok temetőn...

Mit jelent ha imádok temetőn lenni?

Figyelt kérdés
A közeli temetőbe nagyon sokszor járok (nem nincs itt eltemetve hozzá tartozóm) egyszerűen imádom a csendet, nyugalmat stb. Van mikor egy kellemes zenét fülhallgatón benyomok és hallgatom a természet lágy ölén. Természetesen nem csak a temető hanem minden domb legelőn jó lenni leterítek egy plédet és gyönyörködök a tájban. Gondolom nem én vagyok az egyetlen aki szeret járni temetőbe. Jó persze másoknak nyilván biztos hozzátartozója van és azért. Egyébként nekem is van de ők máshol vannak eltemetve kicsit (nagyon) messze az én falumtól. Tehát ez normális hogy pl plázák meg miegymás helyett fiatal létemre inkább temető? De mondom jobban mondva ez nem csak temető hanem minden más nyugalom zóna erdő legelő stb.

2021. febr. 2. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
26%
Tafofil vagy, mint én.
2021. febr. 2. 19:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban nem szerettem a temetőket, mert mindig az elmúlás jutott róla eszembe. Ez részben ma is így van, de pár éve elkezdtem fotózgatni a Budapesti és vidéki utcákat, ahol épp járok. A múltkor például egy régi dunakeszi temetőt fedeztem fel, ahol egész különös hangulata volt a régi, már alig olvasható síroknak. A nyáresti szürkületben volt egy kis horrorfilm-feelingje is. Több sírt külön is lefotóztam és elmerengtem rajta, vajon kicsoda lehetett a már 70-80 éve ott nyugvó ember. Azóta elkezdtem keresgélni régi, elhagyott temetőket, és felfedezni akár XIX. századi sírokat is. Mint egy időutazás. :)
2021. febr. 2. 19:36
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodt, csendes, szep. Ennyi.
2021. febr. 2. 19:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű: csend van és természet. A város túlvégén van egy ritkán látogatott temető, ahová szeretek néha kimenni fotózni (még engedélyem is van :D).
2021. febr. 2. 20:39
 5/6 anonim ***** válasza:
92%
Szereted a csendes helyeket ennyi én pont az ellentét jét imádom nem szeretem a csendet ott mindig momokat meg zombikat hallok, a csend mindig ezt váltja ki bennem. a városi zajok mint pl szirénázó mentő meg rendőr, a hajnali kocsik hangjai hangja a vonat kürtőlése nekem ezek nyugtatnak meg a csend számomra ilyesztő
2021. febr. 4. 16:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Én is szeretem a temetőket. Nekem ott vannak eltemetve hozzátartozóim is, de nem csak kifejezetten célirányosan ezekhez a sírokhoz megyek. Sokszor kerülőket teszek és csak úgy sétálgatok, nézelődök. Nézem sírokat, olvasom a neveket, nézem az évszámokat. Teljesen lefoglal. Egy szépen gondozott vay egy nagyon elhanyagolt gazos sír is érdekes számomra.

Sőt, voltam már olyan temetésen is, ahol nem is ismertem az elhunytat. De szeretem a temetéseket is érdekel hoyg zajlik, leköt. Tudom ez egy kicsit furcsa meg morbid. De azért nem gondolom, hogy őrült lennék, azért nem napi szinten csinálok ilyet.

okt. 29. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!