Mit szóltok olyan esetekhez, hogy aki kopog, vagy csönget hozzátok, az hosszasan dörömböl az ajtón,rezeg az ajtó valósággal, vagy jó hosszan nyomja, sokszor egymás után a csengőt?
Ezek a dominálni akaró emberek. Mert nehogy meg merészeld váratni őfelségét, mi az, hogy nem teremsz ott és nyitod ki az ajtót három másodpercen belül, azonnal ugorj.
Én is leb.sznám.
Nálunk a postás szokta szétverni az ajtót, de neki azért kinyitom.
Ha valami ismerős csinálná, akkor szerintem egy idő után be se engedném.
Attól függ mi az oka.
Ugyanis én is csináltam ugyanezt a kedves szomszéddal, amikor egy hétköznap éjszaka végig dajdajozott a hálószobánkkal szomszédos szobában. Hangos zene, röhögcsélés, úgy hajnali 3ig bírtam, aztán átkopogtam finoman, de mivel nem volt reakció, ezért ráfeküdtem a csengőre. Persze nem jött ki, de el is kussoltak szerencsére.
Másik alkalom, gyerek napok óta hajnali 5kor zörög csattog, radiátort ver, akkor is át lett szólva, hogy 1-1 alkalom még ok, de nem óhajtunk minden reggel a gyerek lármázására kelni. Azóta az is abba maradt.
Ha nincs oka, hogy dörömbölek akkor lebasznám az illetőt.
Soha nem fordult még elő ilyen, szóval igencsak meglepődnék, ha megtörténne. Kinéznék a kukucskálón, hogy ki ez a barom, aztán valószínűleg ráhívnám a rendőrséget.
Egyébként a lépcsőházban vannak "iker-csengők", amik ugyanolyan frekvencián működnek, ezek az elemesek, aztán olyan előfordul, hogy valakihez csöngetnek és másnál is megszólal, de ott senki nincs az ajtóban. Ezt már megszoktam, az enyémnek is van egy csengő-tesója, de nem tudom, melyik lakás. Dörömbölés viszont soha nem követte az ilyen csengetéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!