Helyes a pénztelenség miatt nem vállalni gyereket?
Sajnos azt kell mondjam, helyes.
Én pont most gondolkoztam el azon, hogy valószínűleg soha nem lesz gyerekem. Nem azért mert nem akarok, hanem nem akarom, hogy olyan élete legyen ami nélkülöző és küzdelmekkel teli.
Munkatársam gyereke most fog iskolába menni. Fizetős sulikat néz, de hát már a beíratás is milliós összeg, és minden félévben fiuzetni kell több milliót. Mire a gimnázium végére ér a gyerek, ott vagy, hogy egy kertes ház árát elköltötted rá. Cserébe ott fog tanulni ahol az összes politikus meg gazdag ember gyereke.
Vagy van a másik réteg, aki megszüli 1,5 szobás panelra a gyereket, aztán meg járhat a legrosszabb állami suliba az összes kisebbségivel meg retardálttal és azért is elverik, mert nem 2-es tanuló.
Ha csak belegondolok, mennyivel másabb életem lehetett volna, ha már fiatalon olyanok tanítanak, akik minőséget adnak. És nem azt hallgatjuk gyerekként az alulfizetett pedagógustól, hogy az élet szar és semmi nem lesz belőlünk. Meg nem én lettem volna a kiközösített csak mert tanulok.
És ez csak az iskola. Hol vannak a kirándulások, magán órák, úszás, sportok.
Attól függ, te milyen vagy, és mit bírsz. Ha rosszabb anyagi helyzetbe kerülsz, mennyire stresszelsz?
Ha a gyerekem nélkülözne, de nem szükséges dolgokat, akkor én akarnám őt, mert hiába az anyagi körülmények, olyan gondosan nevelném őt, hogy jó ember lenne belőle, és ez segítené a világot is.
De ha anyagiak miatt én stresszelek, nem tudok rá figyelni, nem tudnék vele törődni, mert 12 órázok, akkor kevesebb értelmét látnám.
Vannak, ahol mindenféle szuper sulikba íratják, mindenhova eljár. Az exem ilyen volt, kitűnő mindenből, tökéletes, de a szüleit nem szerette, szeretethiányos volt, és mihelyt tudott, lelépett. Számítanak az anyagiak, amíg a szükségest töltik be.
A sport, magánórák, ilyesmiket nem tartom szükségesnek. Nagyon jól jönnek, de nekem nem volt semmi ilyen.
"az összes kisebbségivel meg retardálttal és azért is elverik, mert nem 2-es tanuló."
Mondjuk ez elég reális kép, ilyenre is természetesen gondolni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!