Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok a világ leggazda...

Mit gondoltok a világ leggazdagabb embereinek listájáról, ami évente megjelenik ha jól tudom?

Figyelt kérdés

2021. jan. 24. 12:17
A kérdező szavazást indított:
Mindig megnézem
Néha megnézem
Kár hogy nem vagyok rajta
Fölösleges lista
Nem érdekel
csak a kevésbé módosakat idegesítik vele
Egyéb, ha igen, mi
40 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
56%
Miután Putyin a világ leggazdagabb enbere, a listának nem sok értelme van
2021. jan. 24. 12:26
 2/15 anonim ***** válasza:
43%
Azt, hogy elszomorító. Tökéletes jelképe annak, hogy a világ összes pénzének, anyagi javának stb. zöme része pár ember segge alatt van, akik ha maholnap fölhagynának mindenféle munkával, életük végéig vígan eléldegélhetnének, sőt még az unokáik is és azok unokái is, míg mások hónapról hónapra próbálnak megélni.
2021. jan. 24. 12:32
 3/15 anonim ***** válasza:
85%
Ha szegények nem lennének, akkor gazdagok sem. Ez nem elszomoritó, hanem tény.
2021. jan. 24. 12:36
 4/15 anonim ***** válasza:
28%
#3 Neked lehet nem az, engem ez a tény igenis elszomorít.
2021. jan. 24. 12:38
 5/15 anonim ***** válasza:
79%
Az hogy te mitől vagy szomorú, az a te problémád. Az hogy vannak/lesznek szegények és gazdagok, az sose fog megváltozni.
2021. jan. 24. 12:41
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

"Azt, hogy elszomorító. Tökéletes jelképe annak, hogy a világ összes pénzének, anyagi javának stb. zöme része pár ember segge alatt van, akik ha maholnap fölhagynának mindenféle munkával, életük végéig vígan eléldegélhetnének, sőt még az unokáik is és azok unokái is, míg mások hónapról hónapra próbálnak megélni."

Szerintem ez egy eléggé rossz szemléleti mód. Ezeknek az embereknek a nagy része rengeteget tett, hogy odáig eljusson. Éveket tanultak, hogy olyan szinten legyenek, sokat kockáztattak hozzá stb. Nem herdálták el a pénzüket, mint például sokan mások. Nem a 8 általánosnál álltak meg (igen persze vannak kivételek, akik nem végeztek egyetemet/középiskolát de ők más módon sajátították el azt a speciális tudást ami kellett számukra) és nem a gyári munkánál ragadtak le, hanem kicsit többet tettek az életükben.

Igaz vannak akik örökölték mondjuk az összeget, de szerintem felesleges ezen felidegesítened magad.

Tegyük fel, hogy egyenlően elosztjuk a vagyonukat az összes ember között a világon, fejenként alig kapnál néhány 10.000 Ft-ot ami hosszú távon nem pénz a mai világban. Mindig is voltak és lesznek gazdagok, meg szegények, de rajtad áll, hogy te melyikbe fogsz tartozni.

Szóval szerintem hagyj fel az irigykedéssel és kezdj bele valamibe, hogy te is felkerülj arra a listára

2021. jan. 24. 12:52
 7/15 anonim ***** válasza:
27%
#5 Most mit kell belekötnöd abba, hogy én azt mondtam, hogy elszomorító? xD Ne akadj má' fönn ilyen sz4rokon, könyörgöm! A kérdés amúgy is az volt, hogy KI MIT gondol erről, és ÉN AZT, hogy ez elszomorító. Most nem tudom, hogy tudsz ezen fönnakadni?
2021. jan. 24. 12:57
 8/15 anonim ***** válasza:
87%
Amig kapitalizmus Van addig lesz csak igy. Mivel ezt a rendszert és egész földünket a profitmaximalizálás müködteti jelenleg. Vannak kizsakmanyolok és kizsákmányoltak (1-2 százalék a 98-99 százalék Ellen). EZ nem személyes ügyesség és szorgalom kérdése. A rendszer törvényszerüsége. Fel lehet halmozni ennyit, EZ teljesen legális. Más kérdés, hogy morálisan teljesen elfogadhatatlan.. a magántulajdon lopás (Proudhon mondta) szerintem helytállo megállapitás (nem a személyes használati rulajdonra gondolt, Mint Pl. Fogkefe, lakásod, kocsid hanem arra a tökére amit profitszerzésre használsz Pl gyárak, gépek.. amelyek segitségével az emberi munkaeröt kicsákmányolják és abból profitálnak..
2021. jan. 24. 12:59
 9/15 anonim ***** válasza:
25%
#6 Persze, tettek érte, pl. úgy, hogy a dolgozóktól elvont lóvét saját zsebbe teszik, tehát míg a vezetők keresetét ez egekig emelik, addig akik az alsóbb szinten güriznek, viszik a meló piszkos részét, azoknak meg próbálják a lehető legminimálisabb bért kiosztani, mert úgy az igazságos, hogyha a vezetők, akik keményen megküzdenek mindenért, 5 kocsival járnak, 2 házuk van, 3 nyaralójuk stb., a dolgozó meg egy használt autóval jár, és albérletbe' lakik, vagy hitellel veszi a házat. Meg itt a dicső kapitalizmus, aminek köszönhetően mindent csúcsra lehet járatni, jobbnál-jobb dolgokat fejleszteni, csak hogy ezeket a hiper-szuper fejlett javakat is max a kulák vezetők tudják megfizetni, a dolgozó ember, aki előállítja ezeket, nem éppen. Jó, bár kicsit végletekbe helyeztem a dolgokat, de...
2021. jan. 24. 13:12
 10/15 anonim ***** válasza:
79%

9-es

Te ha pl vezető lennél lepukkant 25 éves kocsival járnál amúgy? Szerintem mindenki azt tenné amit ők.

Amúgy nem védeni akarom őket, mert tény és való, hogy nem mindenki tisztességes közülük. De azt is vegyük figyelembe, ha van egy cég akkor azért a főnöknek sokkal nagyobb a felelőssége és a döntései is nagyobb következményekkel járnak, mint az utolsó takarítónál.

Szerintem amúgy nincs erre semmiféle megoldás. Sosem fog megszűnni ez a hatalmas anyagi különbség. A kommunizmus is csak papíron hangzik jól, hogy mindenki legyen egyenlő, de ez lehetetlen. Az legrosszabb volt, mert az átlag dolgozó embertől vették el a pénzt, hogy a naplopó is kapjon fizetést...

A kapitalizmus sem tökéletes, de szerintem még mindig jobb egy fokkal. "Amit főztél az eszed" ha dolgozol lesz pénzed (persze egy átlag bérrel nem leszel Bill Gates, de ha teszel hozzá akár az is lehetsz).

2021. jan. 24. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!