Mit gondoltok a világ leggazdagabb embereinek listájáról, ami évente megjelenik ha jól tudom?
"Azt, hogy elszomorító. Tökéletes jelképe annak, hogy a világ összes pénzének, anyagi javának stb. zöme része pár ember segge alatt van, akik ha maholnap fölhagynának mindenféle munkával, életük végéig vígan eléldegélhetnének, sőt még az unokáik is és azok unokái is, míg mások hónapról hónapra próbálnak megélni."
Szerintem ez egy eléggé rossz szemléleti mód. Ezeknek az embereknek a nagy része rengeteget tett, hogy odáig eljusson. Éveket tanultak, hogy olyan szinten legyenek, sokat kockáztattak hozzá stb. Nem herdálták el a pénzüket, mint például sokan mások. Nem a 8 általánosnál álltak meg (igen persze vannak kivételek, akik nem végeztek egyetemet/középiskolát de ők más módon sajátították el azt a speciális tudást ami kellett számukra) és nem a gyári munkánál ragadtak le, hanem kicsit többet tettek az életükben.
Igaz vannak akik örökölték mondjuk az összeget, de szerintem felesleges ezen felidegesítened magad.
Tegyük fel, hogy egyenlően elosztjuk a vagyonukat az összes ember között a világon, fejenként alig kapnál néhány 10.000 Ft-ot ami hosszú távon nem pénz a mai világban. Mindig is voltak és lesznek gazdagok, meg szegények, de rajtad áll, hogy te melyikbe fogsz tartozni.
Szóval szerintem hagyj fel az irigykedéssel és kezdj bele valamibe, hogy te is felkerülj arra a listára
9-es
Te ha pl vezető lennél lepukkant 25 éves kocsival járnál amúgy? Szerintem mindenki azt tenné amit ők.
Amúgy nem védeni akarom őket, mert tény és való, hogy nem mindenki tisztességes közülük. De azt is vegyük figyelembe, ha van egy cég akkor azért a főnöknek sokkal nagyobb a felelőssége és a döntései is nagyobb következményekkel járnak, mint az utolsó takarítónál.
Szerintem amúgy nincs erre semmiféle megoldás. Sosem fog megszűnni ez a hatalmas anyagi különbség. A kommunizmus is csak papíron hangzik jól, hogy mindenki legyen egyenlő, de ez lehetetlen. Az legrosszabb volt, mert az átlag dolgozó embertől vették el a pénzt, hogy a naplopó is kapjon fizetést...
A kapitalizmus sem tökéletes, de szerintem még mindig jobb egy fokkal. "Amit főztél az eszed" ha dolgozol lesz pénzed (persze egy átlag bérrel nem leszel Bill Gates, de ha teszel hozzá akár az is lehetsz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!