Hány esélyt adtok az embernek ? Lehet az barát, társ, idegen. Mennyit hibázhat, adtok-e második, vagy harmadik esélyt az illetőnek, ha elkövetett valamit ellenetek, vagy szimplán csak van valami totál idegesítő szokása.
Második esélyt esetleg, harmadikat biztos, hogy nem.
És a másodiknál is számít, hogy miben hibázott.
Ha olyasmiben hibázik, ami nem történik meg csak úgy véletlenül és egyértelműen tudja, hogy ha azt meglépi, akkor kivágom az életemből, akkor egyet sem. Például ha valaki meglop, megüt vagy megcsal. Nem érdekelnek a miértek, rakarodhat, amint megtette.
Ha olyasmit csinál valaki, ami egyébként probléma, de én is hülye voltam, hogy nem szóltam neki, hogy figyeljen rá akkor kap egy második esélyt. Például ha a kutyámat rábízom valakire, az pedig csirkehússal megeteti, amire allergiás, ezért szétfossa magát, akkor nyilván szólok, hogy legközelebb ilyet ne, mert egy hétig mosom ki a szőréből a kulát. Ha leszarja és másodszorra is meglépi, többet nem engedem a kutyát a közelébe.
Ha valami apróságról, rossz szokásról van szó, akkor elnézőbb vagyok, de egy idő után elvesztem a bizalmam. Például ha valaki elmond olyasmit rólam másnak, ami nem államtitok, de örültem volna, ha kettőnk között marad. Nem érdekel, hogy véletlenül vagy direkt volt, egy idő után csak azt éri el, hogy nem fogok neki elmondani semmi ilyesmit. Az ilyesmi halmozódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!