Hogy lehet Aput leszoktatni,a
kényszervasárlásról?Hármunknak hozott vagy 10 kefirt,40
db tojást,csomó narancsot,üdítőt.
11/21 A kérdező kommentje:
Nem èrdekli.Majd ha ki lehet menni a kertbe elfoglalja magát.Miota a vírus van valamennyire lehet szólni,hogy én menjek boltaba.Ha éjjel unatkozik eszik,vagy ordít a tv vagy a rádió.Így én sem tudok aludni.
Kényszeres vásárlással, kényszerbetegséggel kapcsolatos csoportokat kereshetsz közösségi oldalakon és ott is tanácsot kérhetsz.
2021. jan. 18. 11:13
Listát írtok neki, hogy kell 10 tojás xy boltból, 1 kg banán a másikból, stb. Míg járkál hátha megúnja a vásárolgatást. (Persze ha nem kocsival megy)
Csak a saját nyugdíjából elgeditek vásárolni.
2021. jan. 18. 11:30
14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat.Megpróbálok valami csoportot keresni.Facebook kizárva.De lehet máshol is.Félek,hogy idősen én is ilyen leszek.
Esetleg nem tudsz tárgyalni a boltossal? Apudnak ilyen és olyan mentális problémája van, kényszeres vásároló. Otthon elkéred tőle a blokkot, és visszaviszed a felesleges termékeket bontatlan, ép állapotban.
2021. jan. 18. 11:32
Ha FB kizárva, akkor fórumokat kereshetsz e témában. Hátha segítene, ha "orvos válaszol" oldalakon pszichiátertől megkérdeznéd ezt.
2021. jan. 18. 11:37
17/21 A kérdező kommentje:
Messzebbi boltba megy,nem ismerem az eladókat.Ami nálunk van bolt oda ritkábban megy,mondjuk itt nagyjából ismerem a boltosokat.
Vegyétek el tőle a pénzt. Vagy csak annyit kapjon, mennyi feltétlenül szükséges a listához. Bankkártyája ne legyen. Ha tehetitek kísérje el valaki. A dokinak meg szólni kell. Amúgy mi les azzal a sok kajával? Mert még a tartós élelmiszert megértem, valamilyen szinten, de túlhalmozva az se egészséges. Ha pedig mindent megesztek, hogy ne romoljon rátok, akkor gurulhat az egész család.
2021. jan. 18. 12:21
Ez nehéz ügy, mert vélhetően nincs tisztában azzal, hogy mit miért csinál, így pedig leszoktatni talán nem is lehet, csak korlátozni, ahogyan azt sokan írták.
2021. jan. 18. 17:12
Pszichiatert pszichológust keress fel ha attól tartasz hogy örökölted.
Nappal normalis?, lehet vele beszelni? Jó taktika lenne ha a penze kezeléset ratok bízná, es tényleg minden bevásarlashoz annyit adnátok neki amennyi kell, ejszaka meg vegyetek el tőle a lakaskulcsot.
Lehetne új szokás a közös családi bevásárlas nappal, hátha a napi rutin megváltozásával aludni fog éjjel.
Ha nincs keringési zavara vagy egyéb betegsége akkor csinálhattok neki éjjel nyugtató teat meg tervezhettek egy "elalvasi rutint" mint a gyerekeknel - persze mivel skizofrén ez nem ilyen egyszerű.
Megpróbálhattok a háziorvosával is beszélni, hatha tud mondani valamit, tényleg látnia kéne apukádat egy pszichiáternek.
2021. jan. 19. 20:32
További kérdések: