Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sorozatokban, filmekben miért...

Sorozatokban, filmekben miért a rossz karaktereket szeretik a legtöbben? (Többek között én is.)

Figyelt kérdés

Van egy idézet: "Gyermekként rajongunk a szuperhősökért, felnőve rájövünk, hogy a gonoszokkal tudunk azonosulni."

Miért van ez? Úgy vettem észre, hogy én is a gonoszokért rajongok. Nem a gyerekgyilkosokért vagy a nemi erőszakot elkövetőkért rajongok, hanem a másmilyen gonoszokért.

Becsapnak, átvágnak másokat, összekuszálják a szálakat, áskálódnak, akár még embert is ölnek, sunyi, manipulatív eszközökkel érik el, amit akarnak.

De érdekes módon csak a sorozatokban és filmekben van így, hogy mindig a gonoszoknak drukkolok (pl.: 300 - Arthemisia, Végtelen szerelem - Emir, Asu, Kegyetlen Város - Ceren, Seniz), de a reality-kben rühellem ezeket az embereket (pl.: Farm VIP - Sydney, Horváth Éva).

2021. jan. 17. 12:08
 1/10 Anonim24092006 válasza:
78%
Szerintem azért, mert az a karakter az izgalmasabb, megfejthetetlenebb. Ezzel sajnos, vagy nem sajnos én is így vagyok. Lehetséges, hogy azért mert minden a jó karakterekről szól és a háttérbe szorult titokzatosabb karakterről sokkal több mindent akarunk megtudni.
2021. jan. 17. 12:25
 2/10 Anonim24092006 válasza:
80%
Esetleg nálam még az is közrejátszik, hogy csak a gonosz karakterekkel tudok lelkileg azonosulni.
2021. jan. 17. 12:26
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
A gonosz karaktereket általában jobban kidolgozzák. Illetve vannak szerethető rossz karakterek, akik nagyon pechesek, vicces jelenetekhez kötődnek (Reszkessetek betörők), meg vannak rossz karakterek, akik nagy jellemfejlődésen mennek át, ezért érdekesek, illetve vannak olyanok, akikkel tud a néző azonosulni, hasonlót élt át, mint a karaktert, ami a karaktert rossz úrta terelte (Stephen King - Carrie).
2021. jan. 17. 12:40
 4/10 anonim ***** válasza:
23%

Becsapnak, átvágnak másokat, összekuszálják a szálakat, áskálódnak, akár még embert is ölnek, sunyi, manipulatív eszközökkel érik el, amit akarnak."

Mert ilyen az átlag magyar.

2021. jan. 17. 12:43
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom, engem irritálnak a jók. A gonos karakterek és az antihősök valamiért vagányabbak, kidolgozottabbak, nem az az érzésem tőlük, hogy 2 agysejtjük van, az egyik az izmokat működteti, a másik meg moralizál. 😂
2021. jan. 17. 13:00
 6/10 anonim ***** válasza:
11%
Aztán amikor az életben összeakadsz egy valóban "rossz" karakterrel, akkor meg jön a sírásrívás, és egyből te leszel a kisangyal, ha olyankor felvennének videóra, lejátszanák később, szembeköpnéd magad?
2021. jan. 17. 13:05
 7/10 anonim ***** válasza:
85%
#6 Csak a való életben egy rossz embernek nincs menő outfitje és jó dumája.
2021. jan. 17. 13:09
 8/10 anonim ***** válasza:
91%

Amikor színre lépnek és gonoszkodnak akkor nem fognak meg különösebben. De ha pl. egy sorozat esetén lassan kiderül hogy miért választották azt az utat amin járnak akkor sokkal jobban felfigyelek rájuk mint a főhősre mert látom hogy sokkal komplexebb a karaktere mint a többi szereplőé. És elkezdek drukkolni hogy a végére jól döntsenek.

Így voltam Sawyer-rel a LOST-ból (amikor még nézhető volt a sorozat), Jamie-vel a Trónok harcából illetve Kellerman-nel az elnök testőrével a Prison Break-ből.

2021. jan. 17. 13:29
 9/10 anonim ***** válasza:
97%
Nálam ez vegyes. Pl.: Joker karakterét kedvelem (főleg a ‘19-es film óta az egyik kedvencem), mert lehet vele azonosulni, és nem eredendően rossz volt, de izgalmasabb szereplő számomra mint Batman. Másik kedvenc karakterem Dorian Gray (aki szinten nem eleve rossz). De pl.: oroszlankirály Zordonját utáltam, mert nála semmi olyan jellemvonás nem mutatkozott, ami (számomra) nem elítélendő
2021. jan. 17. 13:52
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert a jó karaktereket sokszor iszonyúan bután ábrázolják. Sokszor a rosszakat is, de mostanság népszerűbbek az árnyalt személyiségek. Végre.
2021. jan. 17. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!