Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen típusú, személyiségű...

Milyen típusú, személyiségű emberek hajlamosak a radikalizmusra?

Figyelt kérdés

A tapasztaltsággal fordítottan arányos, hogy mennyire radikális egy ember? Tehát minnél többet tapasztalt, annál kevésbé radikális?

Vannak személyésigjegyek, melyek meglétében valószínűsíthető, hogy az egyén legalább egy kérdésben, de radikálisan gondolkodik?

2021. jan. 13. 22:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Fiatalok, eros igazsagerzetuek, megvezethetok, ostobabb emberek alapvetoen fogékonyabbak rá.
2021. jan. 13. 22:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A statisztikák szerint a szélsőségessé válás alap pillérei az aluliskolázottság, a nem megfelelő környezet, gyermekkori traumák, társadalmi kirekesztettség. Ilyen esetben az ember hajlamos egy embert vagy emberek egy csoportját hibáztatni a saját helyzete miatt. Szóval gyakorlatilag igazad van, a tapasztalatlanság és szűklátókörűség a redikalizálódás melegágya.
2021. jan. 13. 22:19
 3/12 A kérdező kommentje:

Oh bakker :(

Köszönöm a válaszokat, várok még 😁

2021. jan. 14. 08:21
 4/12 anonim ***** válasza:

Én, 18 évesen, aki 2022-ben már szavazhat, a széteső családommal és gyerekkori traumáimmal:👁️👄👁️

Egyébként mi számít radikálisnak? Ha minden ami nem kormánypárti, akkor szerintem könnyen rám lehet sütni. Ugyanakkor a túlzottan liberális nézetek (amik Skandináviában vannak pl) is taszítanak.

2021. jan. 20. 17:28
 5/12 A kérdező kommentje:

Én nem politikailag közelítettem meg a kérdést.

Radikális az, amikor túl szigorúan, és túl sok a szabály, nem fér bele a dolgokba egy kis rugalmasság, kétely sem.

2021. jan. 20. 17:41
 6/12 anonim ***** válasza:

Ó, bocsánat, félreértettem.😅

Én magam részéről elég rugalmas vagyok, és sok mindent elnézek másoknak, főleg a saját (fogalmazzunk úgy, érdekes) családi helyzetemre, tapasztalataimra való tekintettel. Van egy személyiségem, és furcsa dolgaim, amihez majd leendő partneremnek alkalmazkodnia kell, de biztos neki is lesznek olyan dolgai, amik meg nekem furcsák, és ez így természetes. Az egyetlen dolog, amivel mindenkinek békén kell engem hagynia, az az evés:nagyon válogatós vagyok, a lisztes dolgoktól puffadok, a tejtől (így hideg, nyers formában), kávétól hasmenésem, mindemellett refluxom is, így az üdítőket kerülöm. Ha ezt valaki nem képes megérteni és olyan dolgokkal etet vagy próbál etetni, amit én nem bírok elviselni, akkor mérges leszek.

Illetve vannak ezek a ki miben hisz, milyen elvei vannak dolgok: nos, szerintem mindenki abban hisz, annak szurkol, úgy mosogat...stb, ahogy csak akar, de ne akarja rám erőltetni, mert "az úgy jó" én békén hagyom őt, ő is hagyjon engem. Ha nagyon nagy eltéréseink vannak, úgyse hiszem, hogy komolyra fordulna köztünk a dolog.😇

2021. jan. 20. 17:59
 7/12 A kérdező kommentje:

Én meg néha nagyon fekete-fehéren tudok gondolkozni, sőt nagyon elítélő is tudok lenni, viszont éppen azt tapasztalom, hogy sokkal árnyaltabban közelítek meg bizonyos dolgokat mint mások.

Ez tök kettős dolog, de nálam mindkettő "dominál".

2021. jan. 20. 18:11
 8/12 anonim ***** válasza:

Én mindenhol közepesen ítélem meg magam: hetero és meleg közt biszex vagyok, vallásos és ateista skálán agnosztikus, jobb oldal és bal oldal közt centrista(talán kicsit balra húzok), spektrumzavarom is van, arra azt szoktam mondani, hogy "közepes", mert én mindig érzem, de csak néha jön elő nagyon. Illetve gyerekek közt is középső vagyok.

Nekem az egész életem egy ilyen egyensúlyozás, sehol se tudom magam a skála egyik vagy másik végére helyezni magam teljesen. Arra lennék kíváncsi, ez miért alakulhatott bennem ki, és vajon köze van-e ennek az otthoni életemhez.🤔

2021. jan. 20. 18:17
 9/12 A kérdező kommentje:

Wao ez nagyon érdekes 😁

Én legkisebb gyermek vagyok, közép-jobboldali (bár meredek ezt kijelenteni, szerintem nem vagyok ehhez elég tájékozott a politikában), vallásban én hívő vagyok, de a gyakorlati részét nem végzem, hetero vagyok, de szeretem a meleg shippeket is például, vagy szimplán semmi bajom nincs a "másokkal".

Kivizsgálva nem vagyok, de enyhe ADHD-m tuti van :D

2021. jan. 20. 19:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Jaj, mikor ezt a fekete-fehér dolgot írtad, azt hittem kedvelhetetlen leszel, de tévedtem. Nekem az ilyen enyhén vallásos, hetero, de nem homofób emberekkel semmi bajom, sőt, még szimpatikusak is. Jó lenne, ha a vallásos emberek többsége ilyesmi lenne, mint te.😇
2021. jan. 20. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!