Mi a véleményed egy olyan emberről (férfi vagy nő) akinek a mai világban nincs jogosítványa?
Nem gondolok róla semmi rosszat.
Lehet, hogy nem éri meg neki autóval járni, jó a tömegközlekedés a környékükön, estleg nincs pénze autóra vagy jogosítványra, vagy valamilyen betegség miatt nem vezethet.
Az ő döntése, hogy szeretne-e jogosítványt, nem ütöm bele az orromat. :D
Nekem sincs, szerettem volna anno, de nem kaptam volna meg rá az alkalmasságit, aztán megöregedtem és már nem is tudnék egyszerre figyelni egy másik autóra és egy biciklisre, szóval jobb is így 😁
(34N)
Én pl tudom magamról, hogy nem vagyok alkalmas rá.
Nem tudok egyszerre több dologra figyelni, ami vezetésnél alap dolog.
Meg most utazok busszal, mi van abban ? Lehet, hogy vezetésórán ment a kocsikázás, de azért élesben, amikor nem ül melletted az oktató, aki rálépjen a fékre szükség esetén, úgy sokkal nehezebb.
Sok embernek van jogsija, és sok ember balesetezik is. Meg mit ér, ha én tudok vezetni, az utakon sok a baromállat, dudálgatna, meg anyázna nekem, na erre nincs szükségem.
Illetve ha hirtelen vezetés közben beütne valami gikszer, nem tudnék időben és megfelelően reagálni.
Úgyhogy inkább maradok a tömegközlekedésnél, én is, meg más is jobban jár...
Nekem probléma van a térlátásommal, nem is lehetne jogsim szetintem, de aki ezért lenéz, magát minősíti. De egyébként sem tudok, nem is szeretek egyszerre száz felé figyelni, márpedig vezetés közben nem árt.
Nyilván valamilyen szinten ezt hátránynak érzem, de kocsi nélkül azért még le lehet élni egy normális életet.
Egészségügyi alkalmasság is létezik, élhet valaki együtt súlyos betegséggel úgy, hogy viszonylag normális élete van, de jogsit nem kaphat.
Egyébként meg hasznos dolog a jogosítvány, főleg vidéken, de ennek hiányáért nem nézek le senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!