Élnél egy olyan világban, amiben mindenki jó és kedves a másikkal ? Nem lennének negatív érzelmek, csak pozitívak, megszűnne a harag, gyűlölet, irigység, rosszindulat, azaz a moslék. Az ember programjában nem szerepelne a rossz, gonosz fogalma.
42: Szerintem a boldogságot nem lehet sose megunni, a melankóliára, meg egyéb rossz dolgokra pedig nincs szükség.
" A gyakorlatban a jó a rossz viszonylatában lesz jó "
Maradnék a nappalos példánál, attól még, ha nem lenne éjszaka, azaz nem menne le a Nap, attól még a nappal ugyanúgy létezne.
Vagy pl attól még, ha nem lenne oroszlán, attól még az antilop ugyanúgy létezne és milyen jó lenne úgy az antilopnak ! :)
Ugyanúgy élne, csak nem kellene az oroszlán elől menekülnie. Et most a jó-rossz vonatkozásában mondom, mindenki értelmezze helyesen.
Egy csomó választ átugrottam, mert beparáztam, hogy az inzulin-rezisztenciám miatt megint bepörög a szívem ennyi tömény, ragacsos CUKORTÓL, aztán nézhetek újra vagy 4 órán keresztül.
Nekem elég az élni és élni hagyni elv érvényesülése.
Mindenki nem kell, hogy szeressen, én sem fogok mindenkit, de a jóindulat ( és annak feltételezése), a pozitív attitűd sokat jelentene, ha jellemző volna.
No meg a lecsó és a nokedli. És a tonic meg a gyömbéres üdítők. Sokkot kapnék egy cukor-diktatúrában:)
A természet, az Univerzum alapjáraton jó, minden rossz dolog diszharmóniát és káoszt okoz.
Szerintem az egyensúly az nem a jó/rossz ellentétén, dualitásán alapszik, hanem az úgynevezett Jó és Erkölcs kizárólagosságán.
Csak sajnos porszem ment a gépezetbe. ☹️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!