Mit gondolsz erről az országról? Mi a véleményed róla? Pozitív és negatív értelemben? El tudod itt képzelni az életedet?
Ez az ország Ausztria.
Kort és nemedet is írd meg.
Köszi.
8 vagyok. Barátok vannak itthon, nem barátkozni mentem ki. Ennek ellenére nyitott vagyok, ismerősöket szereztem. Meg nem is vagyok egyedül, a férjemmel jöttünk ki. Én akkor még egyáltalán nem beszéltem a nyelvet, szóval a mai napig tanulok újat.
Innsbruck közelében lakunk, a férjem a szakmájában dolgozik menedzseli az informatikai dolgokat, én jelenleg egy ételkiszállító cégnél dolgozom (a Covid előtt panzióban voltam szobalány). Az a vicc, hogy egy fizuból is bőven megélnénk, még félre is tennénk, de gondoltam belehúzok én is és bàrmilyen munkát elvállalok, mert ki tudja meddig van lehetőségünk félretenni.
Amíg a panzióban dolgoztam, addig a szállás nekem ingyen volt, a férjem részét kellett csak kifizetni "albérleti díjként", ami nagyjából átszámítva 200.000 forintra jött ki a hónapban. Nekem a napi kétszeri etkezés is ingyen volt.
Az árak minimálisan drágábbak, de hogy őszinte legyek meg sem érzem. Karácsonyra jutalmat is kaptam, átszámítva forintra, majdnem egymillió forintnak megfelelő összeget kaptam. A férjem fizetése természetesen ennél jóval több, mert ő komolyabb munkát végez. Ha megvan a kellő nyelvtudásom, akkor én is visszamegyek irodai munkába, de egyelőre még 2 év után is bizonytalan vagyok és néha leblokkolok ha valamit nem értek.
Most jelenleg ismerős albérletében lakunk, ez kb 300.000 forint havonta. Egy kisebb kertkapcsolatos lakás.
Van ami olcsóbb kint és van, ami drágább. Viszont ha csak az ételeket nézem, akkor minden sokkal szebb, frissebb, rengeteg kajának más íze van és akkor jöttünk rá, hogy otthon a hulladékot adják el, minimálisan olcsóbban mint itt.
Más a tej, a sajt, a csoki, a hús és tényleg minden. A sajt drága, de legalább igazi sajt és nem műanyag.
Egyéb kiadásnak 2 autó van (amit szintén kint vettünk meg, jóval jobb állapotban vannak használtan, mint az otthoni 2 millás roncsok).
Egy negatívum van, baromi rossz az internet és alig van térerő. Ebben Magyarország jobb. Sokszor megszakad a vonal, a youtube-ról nem is álmodunk. Amíg volt Telekomos telefonom, addig az sokkal jobban működött, mint az itteni. Ez bosszantó, de hozzá lehet szokni.
A vezetési stílusuk valamiért agresszívabb mint otthon, itt ha a 90-es táblánál 100-al mész levillognak, ledudálnak.
Ezt a 2 kis apróságot leszámítva azt mondom, hogy bánom, hogy nem jöttünk ki előbb és soha a büdös életben nem akarok visszaköltözni. Itt szeretnénk majd állampolgárságot és saját otthont is. Sokkal élhetőbb.
Az első munkahelyemen át akartak vágni a fizetéssel és egy ügyvéd segített a "munkaügyi központban". Ott valóban a munkavállalóért vannak, 2 napon belül megvolt a fizum. Annyi segítséget kaptam amikor bajba kerültem, hogy itthon a 32 évem alatt nem kaptam ennyit. Ha bemész a hivatalba lecarják, hogy "bevándorló vagy", segítenek azonnal, mindenki kedves.
Annyi még a titok, hogy soha nem szabad magyar munkáltatónál elhelyezkedni (ezt mások is mondták), mert azért a melóért amiért egy osztrák cég 7-800.000 forintnak megfelelő összeget fizet, azért a magyar jó esetben 400-450.000-et ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!