A humor, a kabaré már nem olyan jó szerintetek sem, mint régen volt?
Szerintem a humor relatív fogalom. Én meg vagyok elégedve a mai felhozatal egy részével is. Például KAP, Mogács, illetve Bödőcs véleményem szerint bőven nézhető.
Nyilván lehet én azért gondolkodok így mert fiatal vagyok és generációnként is változik a humorérzéke az embereknek de igazság szerint ez szubjektív dolog és én azt mondom, hogy van olyan színvonalas a mai kabaré felhozatal mint régen attól függetlenül, hogy ezzel sokan nem értenek majd egyet.
Szerintem is nagyon jó standuposok vannak!
A régiek fasorba se jöhetnek hozzájuk képest!
Ma is simán van olyan jó, csak egyszerűen túlságosan felgyorsult a világ ehhez is. Régen azért "egyszerűbb" volt annak aki bekerült a köztudatba, az ott is tudott maradni.
Például gyerekkoromban (és ez 2000-es évek) egy sima vicces videó is CD-n meg telefonokon terjedt, 10-15 videó volt ami a suliban terjedt, azok maradtak meg a köztudatban.
Ma meg összes ismerősöm 2 percenként küldözgeti a "viccesebbnél viccesebb" videókat, megnézem, már nézem is a következőt. Egyszerűen nincs annyi agyi kapacitásom meg időm, hogy mindre figyelni is tudjak és "maradandóak legyenek".
Hofi nem félt kritizálni a társadalmat és a kormányt, az előadásainak majdnem mindig volt mélyebb mondanivalója amellett, hogy még mai szemmel is vicces volt.
Manapság a humoristáink többsége elég felszínes szinteken mozog, nincs tényleges tartalma annak amit mondanak, enélkül pedig csak langymeleg műsorokat lehet csinálni, ami nem hagy mély nyomot az emberekben. Pláne ha a vicceik fele nem is olyan vicces.
Talán Bödőcs az egyetlen kivétel, amit lehet is látni a rajongótábora nagyságán.
Én elég konzervatívnak tartom magam sok téren. Nagyon szeretem a régi dolgokat, sokkal jobban mint az újakat. (Régi zenék, műsorok, divat, szokások stb.) Viszont én a "nagy öreg" nevettetőkön még csak mosolyogni sem tudok, maximum azon, hogy aranyosak ahogyan előadják. (Hofi, Hadházi, Bödőcs -oké ő nem öreg, de régi stílusu).
Természetesen ettől még tisztelem őket, és egyáltalán nem tartom kevesebbnek egyikőjüket sem. De nekem humorból az ő fajtájuk nem jön be.
Beliczai, Benk Dénes, Kőhalmi, Kiss Ádám.
Inkább ez a vonal ami bejön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!