Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az hogy az emberek...

Miért van az hogy az emberek többsége a jó befejezéseket szeretik a történetekben a rossz befejezések helyett?

Figyelt kérdés
Én pl azt szeretem ha a legtöbb szereplő meghal a történetben és összeségében nagyon rossz vagy rossz a befejezés stb, míg az átlag ember a happy endek rajongója vagy esetleg keserédes amit még elviselnek.
2020. dec. 28. 23:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem te ugyanolyan uncsi vagy, kis wannabe egyedi.

Nekem az erőltetett happy ending nem tetszik. Van olyan sztori, amihez a happy end illik, és van, amihez nagyon hozzáerőszakolják. És van olyan, amihez a szomorú vagy akár tragikus, nyomasztó végkifejlet illik. Mindegyik jó, ha nem erőltetett. Az is elég klisé lenne, hogy minden film direktbe szarul végződik. 18 alatti vagy? Ők szeretnek ilyen semmitmondó dolgokkal különcködni.

2020. dec. 29. 00:21
 12/21 A kérdező kommentje:

6-os

Manapság ha már a tökéletestöl egy kicsit is eltér akkor legalább keserédesnek van kikiáltva míg minimális negativ esetén meg borzalmas rossznak.

9-es

Igen érted ha valami kiszámítható az nagyon unalmas az egyik legkedvesebb érzés amikor nem tudod hogy ki marad meg a végén és nincs rosszabb annál hogy már az elsö 5 perc után vágod hogy mi lesz és tudod hogy ki érinthetetlen unalmas stb

2020. dec. 29. 00:23
 13/21 anonim ***** válasza:

Amúgy meg van egy csomó film, aminek "rossz" vége van.

Lásd az első Fűrész. Vagy a 2007-es The Mist ami szerintem igazán szívbe markoló végű volt számomra.

Valahol akkor jó egy film vége, ha az így vagy úgy felteszi az i-re a pontot és érzelmi többletet vált ki, akár jó akár rossz.

Vannak filmek, ahol a jó végződést is úgy éli meg az ember, hogy "huh, hála az égnek" mert drukkolt a szereplőnek. Meg van az, amior tényleg csak legyint, mert annyira bénán alkotják meg az eseményeket.

De adott esetben egy rossz végződés is válthat ki negatív "na b+" érzést, főleg mikor tudod, hogy jönni fog még 3 filmnyi folytatás.

2020. dec. 29. 00:24
 14/21 A kérdező kommentje:

11,nem értek egyet.

Tulajdonképpen te azt irod hogy történetnek feltétlenül kell hogy tanulsága legyen és ha szereplö küzdött céljaiért akkor sikeres legyen, ez megkivánja elméleted szerint hogy elérjen valamit. Annyira nem szeretem ezt az érvelést, én pont azt vettem észre hogy 18 éven aluliak viselik nehezen ha nem alakul happyn Minden mert ök azonosultak a kis szerencsétlennel de minden hiába a végén semmit se ért el, hiába volt az eröfeszites . Ekkor jön a Kritika hogy ajaj happy kellett volna, a történet nem tisztelte szereplöt stb

2020. dec. 29. 00:28
 15/21 anonim ***** válasza:

"Manapság ha már a tökéletestöl egy kicsit is eltér"

Mi az, hogy manapság? :D

Manapság minden második filmnek elgondolkodtató, megdöbbentő, letaglózó akar lenni a vége. Aztán vagy összejön, vagy nem.

Aztán nyilván ahhoz, hogy ezt észre vedd, nem árt, ha túllépsz a B kategóriás akciófilmek világán és nem azoktól várod a megváltást.

2020. dec. 29. 00:30
 16/21 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 15-össel, manapság inkább az a divat, hogy valami hatásvadász legyen vagy "megrázza a nézőt" de igazából az is rohadtul öncélú és sablonos ha mindenki meghal, mert nem marad senki akivel azonosulni lehet. Számtalan filmet, könyvet, vagy játékot tudnek mondani ami attól sikeres hogy eltalálta az arányokat, vagy csúfosan megbukott. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy minél kevesebb szereplős egy történet, annál nehezebb izgalmassá tenni.

Egýebként leírtad a választ a kérdésedre, ez miert nem felel meg: "Minden mert ök azonosultak a kis szerencsétlennel de minden hiába a végén semmit se ért el, hiába volt az eröfeszites . Ekkor jön a Kritika hogy ajaj happy kellett volna, a történet nem tisztelte szereplöt stb"?

2020. dec. 29. 01:03
 17/21 anonim ***** válasza:
68%

"már az elsö 5 perc után vágod hogy mi lesz és tudod hogy ki érinthetetlen unalmas stb"

Hát de akkor mi a gond? Ha te ilyen okos vagy, akkor kikapcsolod 5 perc után, nem muszáj végignézni, probléma megoldva!

2020. dec. 29. 08:40
 18/21 A kérdező kommentje:

Nem is szoktam végignézi,hanem max végigtekerem.

Minden médiumra nyitott kell hogy legyek ezért mert annyira ritkák a jó történetek

2020. dec. 29. 08:43
 19/21 anonim ***** válasza:
73%
Története válogatja. Valamelyik sztorihoz jól illik a happy end, valamelyikhez nem. Az emberek azért preferálják a happy endet, mert az kellemes, boldog, tudnak neki örülni, stb., míg ha rossz vége van egy történetnek, az hagyhat mély nyomot is bennük, és rossz érzésekkel fejezik be a könyvet/filmet/stb...
2020. dec. 29. 09:29
 20/21 anonim ***** válasza:
0%
Mondjuk aki szerint ritkák a jó történetek, az nem tudom milyen burokban élhet...
2020. dec. 29. 09:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!