Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan fogadjam el, hogy soha...

Hogyan fogadjam el, hogy soha sem leszek annyira okos mint amennyire az szeretnék lenni?

Figyelt kérdés

Megnyomorít az értelmem hiánya által okozott stressz, de sok dolgot próbáltam, próbálom fejleszteni az eszem, de nem látok eredményt hosszú évek óta.

Mivel ez számomra a legértékesebb emberi tulajdonság a kedvesség után, és nagyon okosnak kéne lennem az álmaim teljesítéséhez ezért nagyon fáj, hogy jóval hülyébb vagyok mint az átlag.

Volt aki sikeresen feldolgozta ezt, es karriert váltott meg már nem szorong ilyen dolgokon?

2020. dec. 28. 23:30
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Hát tény hogy az osztás nehezebben ment mint a szorzás, szóval mindig rettegek ha hangosan és gyorsan kell számolnom valakik előtt, te feledékeny vagyok, nehezen figyelek és másokhoz képest nekem többször kell elmondani ugyan azt.

Nem "bizonyos hiányosságra" gondoltam, hanem általános képességekre, bár bevallom, nehéz konkrét kézzelfogható példát adni mert nincs olyan alapismeret amit képtelen voltam megtanulni... talán nehezen megy:

Matematikai műveletek fejben végzése

Koordináció

Érvelés (sose kaptam kettesnél jobbat, és a mai napig nem értem mit nem értek)

Helyesíras (az agyrázkódasom óta)

Olvasás (az agyrázkódasom óta)

Közgazdasági ismereteim nincsenek

Szerintem most képlet nélkül nem tudnék kamatos kamatot számolni, meg hasonlókat

Nehezen megy a geometria, bár a térlátásom szerintem jó

Absztrakt gondolkodás

Nehezen látok át grafikonokat, ábrrákat

Nem tudok matematikai sorozatot számolni, mert SOHA sem tudom mi a szabály, x db szám között kontextus nélkül (ez teszteken és az iskolában sem sikerült soha)

Más nyelvek nyelvtana: az angolt tanulom 12 éves korom óta, a mai napig keverem az igeidőket más nyelv kapcsán meg ennyit se tudok felmutatni.

2020. dec. 29. 02:26
 12/21 anonim ***** válasza:
Otthon mit tanácsoltak?
2020. dec. 29. 03:15
 13/21 A kérdező kommentje:
Hát ha tanácsoltak volna valamit valaha nem jöttem volna ide kérdezni :D
2020. dec. 29. 03:21
 14/21 A kérdező kommentje:

Amúgy kíváncsi lennék arra, hogyha a kérdésem ez lenne:

"Hogyan dolgozzam fel, hogy vaknak születtem és látni szeretnék," is ilyen "nem vagy elég magabiztos meg szorgalmas, biztos tök jól látsz amúgy" jellegű válaszok jönnének-e...

Arról nem én tehetek ki mit magyaráz a kérdesbe, de még mindig keresem a kokrét választ, mert 10 éves korom óta frusztrál hogy hülye vagyok és most vagyok 30... szóval tényleg érdekel hogy engedhetném el ezt a témát.

2020. dec. 29. 03:52
 15/21 anonim ***** válasza:
A legkönnyebben úgy engedhetnéd akkor el ezt a témát, hogy elfogadod: ilyennek születtél, ezekkel a képességekkel áldott meg a teremtő, nem lesz belőled egyetemet végzett valaki, aki pedig érezhetően lenni szeretnél. Tanulj ki egy notmális szakmát akkor, legyél egy frankó mesterember, azzal is jól meg lehet élni manapság, mikor lepkehálóbal kell összefogdosni egy villanyszerelőt, vízvezetékszerelőt vagy akár autószerelőt. Ha ehhez is agyatlannak tartod magad, akkor menj el szakemberhez, ne itt simogattasd a lelked, mert komoly önértékelési gindjaid lehetnek. Kicsit rúgdald meg magad, hogy felébredj az önsajnálatból vagy az általad kreált hülyeségből, amivel úgy tűnik jól betakarózol. Egy korábbi hozzászóló
2020. dec. 29. 17:43
 16/21 A kérdező kommentje:
Megélni megelek most is, azzal nagy a szerencsém (bár nyilván nem olyan jól mintha vállalkoznék), de épp az a problema hogy nem tudom, hogy az emberek hogyan tudják elfogadni magukat olyannak amilyenek, ebben kértem segítséget, nem pedig egosimogatast.
2020. dec. 29. 18:00
 17/21 anonim ***** válasza:
Hidd el, lehet fejlodni.
2020. dec. 31. 14:39
 18/21 anonim ***** válasza:
Általában azt kedveli meg az ember, amit könnyen tud jól csinálni. Az, hogy messziről vágysz rà, hogy olyasmit csinálj, ami mint szerep tetszene, de egyébként alkalmad nem volt eldönteni, hogy valójában jól éreznéd-e magad benne, kábé akkora elmés folyamat, mintha részegen horgásznál egész nap. Így nem nehéz megúszni, hogy bármiben is okosnak tűnj. Kényelmes a csökkentett felelősség, persze. Legalábbis rövid távon. Mindenesetre százévesen se késő keresgélni, mi az, amiben órákra elmerülsz, és hatalmasat teljesítesz, mégse tűnik erőlködésnek, sőt. Csomó mindent ki lehet próbálni, még többről lesz fenn videó (mondjuk nem egy nemlétező tízmilliós különc nyelven), és jó móka akkor is, ha egész sokáig eredménytelen.
2021. jan. 17. 07:50
 19/21 anonim ***** válasza:
Jobb?
2021. jan. 24. 06:28
 20/21 anonim ***** válasza:
Ne is ragozzuk: Trump. Érted a lényeget.
2021. jan. 24. 21:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!