Hogyan fogadjam el, hogy soha sem leszek annyira okos mint amennyire az szeretnék lenni?
Megnyomorít az értelmem hiánya által okozott stressz, de sok dolgot próbáltam, próbálom fejleszteni az eszem, de nem látok eredményt hosszú évek óta.
Mivel ez számomra a legértékesebb emberi tulajdonság a kedvesség után, és nagyon okosnak kéne lennem az álmaim teljesítéséhez ezért nagyon fáj, hogy jóval hülyébb vagyok mint az átlag.
Volt aki sikeresen feldolgozta ezt, es karriert váltott meg már nem szorong ilyen dolgokon?
Hát tény hogy az osztás nehezebben ment mint a szorzás, szóval mindig rettegek ha hangosan és gyorsan kell számolnom valakik előtt, te feledékeny vagyok, nehezen figyelek és másokhoz képest nekem többször kell elmondani ugyan azt.
Nem "bizonyos hiányosságra" gondoltam, hanem általános képességekre, bár bevallom, nehéz konkrét kézzelfogható példát adni mert nincs olyan alapismeret amit képtelen voltam megtanulni... talán nehezen megy:
Matematikai műveletek fejben végzése
Koordináció
Érvelés (sose kaptam kettesnél jobbat, és a mai napig nem értem mit nem értek)
Helyesíras (az agyrázkódasom óta)
Olvasás (az agyrázkódasom óta)
Közgazdasági ismereteim nincsenek
Szerintem most képlet nélkül nem tudnék kamatos kamatot számolni, meg hasonlókat
Nehezen megy a geometria, bár a térlátásom szerintem jó
Absztrakt gondolkodás
Nehezen látok át grafikonokat, ábrrákat
Nem tudok matematikai sorozatot számolni, mert SOHA sem tudom mi a szabály, x db szám között kontextus nélkül (ez teszteken és az iskolában sem sikerült soha)
Más nyelvek nyelvtana: az angolt tanulom 12 éves korom óta, a mai napig keverem az igeidőket más nyelv kapcsán meg ennyit se tudok felmutatni.
Amúgy kíváncsi lennék arra, hogyha a kérdésem ez lenne:
"Hogyan dolgozzam fel, hogy vaknak születtem és látni szeretnék," is ilyen "nem vagy elég magabiztos meg szorgalmas, biztos tök jól látsz amúgy" jellegű válaszok jönnének-e...
Arról nem én tehetek ki mit magyaráz a kérdesbe, de még mindig keresem a kokrét választ, mert 10 éves korom óta frusztrál hogy hülye vagyok és most vagyok 30... szóval tényleg érdekel hogy engedhetném el ezt a témát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!