Az MTA jóváhagyott nevei közül mindegyiken hívnak vagy hívtak embereket?
Pl ilyen nevekkel, mint Ariel, Ernesztó, Daniló meg Heliodor sosem találkoztam még se élőben, se interneten.
Nekem úgy tűnik van úgy 30-40 divatnév mindkét nemnél + a régi hagyományosak, esetleg 1-2 furcsább, de el nem tudom képzelni, hogy a több ezer név közül mindegyiket viselte mar valaki.
"Ariel, Ernesztó, Daniló meg Heliodor"
A listára olyan nevek kerülnek fel, amelyeket valakik kérvényeztek. Nem úgy működik, hogy valamelyik MTA-s gondol egyet, és akkor adjuk hozzá a Danilót, mert hát miért ne... Nem, ezeket a neveket valakik kérvényezték, az MTa pedig úgy döntött, hogy engedélyezi őket. Ergo kell, hogy legyenek ilyen nevűek. Az meg, hogy te nem ismered őket, nem jelent semmit, cirka 10 millióan élnek az országban, nem ismerhetsz mindenkit.
Köszi!
Végülis erre a válaszra számítottam, csak valahogy furcsa. De akkor ez a lista tele lehet ilyen "1 emberes nevekkel". Azért is érdekesek nekem ezek a különös (nem feltétlen ronda) nevek, mert a családban mindenkinek ilyen tucat neve van, így mindig lenyűgöz egyes szülők kreativitása. 😅
Sajnos egyre jobban felhígul a lista. Szerintem az Ernesztónak meg a Danilónak sincs semmi keresnivalója a magyar keresztnevek között, hisz mindkettőnek van magyar megfelelője: előbbi helyett ott az Ernő, utóbbi helyett a Dániel.
Egyébként én ismerek egy Ariel nevű újságírót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!