Szerintetek mi lehet az oka,hogy sokszor próbálják felmenteni az erőszakos embereket?
Olvastam,ès tapasztaltam is párszor iskolai ,ès egyèb terrort hol kívülállókènt,hol ,,szenvedőkènt".Megfigyeltem nagy általánosságban,mèg sèrült embereknèl is,hogy inkább a verbálisan ,meg egyèb módon aggresszív módon viselkedő szemèlyt vèdik,ès fel akarják menteni a tettei alól.Sőt sok esetben ő a főnök,ès tanár kedvence.Azzal a magyarázattal mentik fel az ilyen egyyèneket,hogy rossz körülmènyek között nőttek fel,ès őket is bántották,meg ilyen a termèszetük.
Èn ezeket nem látom kifogásnak,mert szerintem ha valakit bántanak,az tudja milyen èrzès,ès pont azèrt nem kellene neli is így tenni.Ha valaki megvèdi magát,akkor ő a rossz ,ès bolond ,aki kezelèsre szorul.
"rossz körülmènyek között nőttek fel,ès őket is bántották,meg ilyen a termèszetük."
Gyávák.
Végre van iskolaőr. Hozzá kell fordulni.
A tanár meg rossz pedagógus.
Az empátia. Ha nem ismersz valakit, akkor könnyű elítélni - azonban ha van közös kapcsolódási pont (elvált szülők, szegényes körülmények, szexuális visszaélés stb.), akkor könnyen lehet, hogy más szemmel tekintünk az adott emberre, legfőképpen annak cselekedeteire.
Persze igazad van, végsősoron a rossz tett, legyen az akármi, rossz. Nem mondhatod egy rablógyilkosra, hogy jól tette amit tett, mert a szülei verték, vagy mert nem mindig volt mit letenni az asztalra - ugyanakkor azt sem kell elfelejtenünk, hogy ők is csak hétköznapi emberek, ugyanazokkal a problémákkal, amikkel mi is megküzdünk. Csak sajnos ők rossz útra tévedtek.
Az ilyen önjelölt pszichomókusok tulajdonsága ez, megfejelve hatalmas anyai/apai ösztönökkel.
Egyszer eljut oda a tudomány, hogy már egy DNS eredményből kikalkulálva pityuka 3 évesen vonul majd a böribe 30 évre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!