Ősemberek ha buták voltak, akkor hogy maradhattak életben?
Ősembereket csak filmekben és rajzokon ábrázolnak, de ott mindig amolyan félfogyatékos, együgyű, orrában turkáló és seggét vakaró figuraként mutatják be őket.
Egy kiállításon láttam milyen eszközeik voltak, kőből készítette lándzsahegy, bot.
Na most én már modern ember vagyok, lehet 1000x okosabb mint egy ősember de ha kitennének erdőbe egy szál alsógatyában és adnának egy darab követ meg egy botot, akkor pár nap alatt meghalnék.
Azok a "primitív" fogyatékos ősemberek mégis megéltek, ennek a bizonyítéka hogy mi az ők leszármazottai most itt vagyunk.
Akkor mégsem voltak olyan hülyék?
Nem voltak buták. Legalábbis a homo sapiens sapiens nem volt az.
Kérdező, ha áttennének egy olyan országba, amelynek a nyelvét egyáltalán nem beszéled, nincstelenül ott is éhenhalhatnál. Ez egyszerűen közeg kérdése.
Nyilván az akkori tudás apáról fiúra, anyáról leányra szállt, és elsajátították mindazt, ami kell. Ma azért lennénk bajban a dzsungelben, mert ez a tudás nincs a birtokunkban.
3 ez nincs így! Mármint nem voltak erősebbek! Még mindig a homo sapiens sapiensről beszélünk és nem történt nagyobb evolúciós és mutáció a változás hiába telt el 200ezer év!
Kérdező nem voltak buták mert ugyan olyan képességekkel rendelkeztek mint te vagy én csak nem tudták kihasználni!
Már az ősember tudott tüzet rakni és szerszámokat készíteni kőből és csontból! Pl fegyvereket pl lándzsa és kés illetve kő hegyű nyílat amiket ujjakkal lőttek ki! kalapácsot és még vésőt is! De még tűket is csontból amikkel varrták a bőrt!
A tűz csiholásról nem is beszélek
És az alapvető ruhák készítéséről!
50ezer evvel ezelőtt már megfigyelhető volt a modern viselkedés! Azaz beszelt nyelvek zene és kulturális érdeklődés! De ekkor tájt már művelték a földet is és még az állatokat is befogták!
Nagyon hiányosak az ismereteid és szerintem te egy előemberre gondolsz mintsem az ősemberre
A különbség hohy az előember jobban majom szerű míg az ősember az a homo sapiens családjába van (az ősember már a homo sapiens sapienshez tartozik az előember pedig minden emberszabású pl homo erectus)
Az előemberek sem voltak buták ők is használtak bizonyos szerszámokat és keveredtek a homo sapiensel is!
A lényeg egyik sem volt buta nyilván a sapiens sapiens kiemelkedett (miután keveredett a többivel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!