Hogyan helyettesítenétek?
Figyelt kérdés
Valakitől szeretném visszakérni egy könyvemet, de személyesen nem feltétlen fogunk találkozni. Egy cetlit hagynék az asztalán, de nem szeretném a mondatomban használni a "köszönöm" szót. Valami ilyesmit írnék:
"Szeretném visszakérni a könyvemet. Marci"
Ez így jó, vagy ez bunkón hangozna a köszönöm nélkül? Esetleg egy :)-el helyettesíthetem?
#szóhelyettesítés
2020. dec. 19. 22:38
1/5 anonim válasza:
miért nem szeretnéd használni a köszönöm szót? sokkal udvariasabbá tenné.
"Vissza tudnád majd hozni a könyvem kérlek? Marci :)"
Ez egy köszönöm nélkül nagyon bunkónak is hathat.
2/5 A kérdező kommentje:
Mert megromlott a "kapcsolatunk", az ismeretségünk, és vége.
2020. dec. 19. 22:49
3/5 anonim válasza:
Akkor sem baj ha nem bunkón kéred vissza a könyved, nem kell a másikkal feltétlenül ridegen viselkedni.
4/5 anonim válasza:
Szerintem jó amit írtál.
Nem kell a köszönöm.
Ha valamit kölcsön kérünk illik vissza adni kérés nélkül.
Ha neked kell figyelmeztetni, hogy adja vissza, felesleges a köszönöm.
5/5 A kérdező kommentje:
Pacsi 4#-es, jól látod. AZ emberek nagy része sajna ilyen, "nekem" kell szólni nekik, de úgy, hogy jópofizzak közben? Ugyan már.
2020. dec. 19. 23:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!