Miért félnek a férfias azoktól a nőktől, akiknek vannak elvárásaik?
kérdező, te valamiért nagyon frusztrált vagy.
Miért vagy férfigyűlölő?
"Mindenkinél más, de úgy veszem észre, hogy a nők végre öntudatukra ébredtek és nem egyeznek ki kis mikropöxű agresszorokkal, akik semmit nem tudnak letenni az asztalra. Eljött a nők ideje és a férfiak (nagy része) ehhez képtelen alkalmazkodni."
Te, amúgy miről beszélsz?
A nők semmiféle öntudatra nem ébredtek. Több lett a lehetőségük, megkapták az egyenlőséget, aztán kiszúrtak magukkal és egymással is. Ilyen jó helyzetben még sosem voltak a nők, de ilyen sokat sem panaszkodtak még. Évről, évre egyre több nőt látok félrelépni, felrúgni a házasságot. Sőt, az utóbbi 5 évben már jóval több nő lépett félre a környezetemben, mint férfi.
Az csak extra, hogy az összes agresszor férfi ismerősömnek ugyanúgy van barátnője. Rájuk, egyszerűen van igény.
A férfiak egy része pont úgy nem tud alkalmazkodni ehhez, mint a nők egy része. Ők sem tudnak mit kezdeni azzal, hogy a saját barátnőjük simán viszi majd a pasijukat.
Egyébként meg, mihez alkalmazkodjak? Milyen elvárásoknak feleljek meg? Ezerféle nő van, ezerféle elvárással. Én alkalmazkodtam, csak amikor nők sírtak sorban utánam, akkor valamiért eszembe sem jutott velük foglalkozni. Ha ez neked siker, hogy erre lett igény, hát gratula.
Egyáltalán nem attól érzem magam férfinak, hogy tudom (vagy tudnám) teljesíteni a nők elvárásait. Sőt, azt hiszem elég kevés olyan nő van, akinek megfelelnék, de ez nem az én hibám. Nem akarom becsmérelni a másik nemet, de az az igazság, hogy a nők többsége a saját elvárásaival sincsen tisztában. Nem is igazán tudják, hogy mit kellene vagy mit lenne érdemes elvárni egy férfitól, a legtöbb elvárásuk olyasvalami, amit a környezet és a média súlykolt beléjük. Ez az egyik oka annak, hogy olyan sok boldogtalan pár van és hogy magas a válások aránya, mert sokan nem is azzal jönnek össze, akivel tudnák szeretni egymást, hanem azzal, aki a környezetük elvárásainak megfelel.
Ráadásul ez a külső kényszer konfliktust szül a nőkben, összeavarodnak, ennek eredménye pedig az, hogy egyik napról a másikra változtatgatják az elvárásaikat, valamint hogy sok elvárásuk szöges ellentétben áll egymással.
Igazából minél népszerűbb egy férfi a nők körében, annál valószínűbb, hogy a nők csupán egyetlen elvárásának felel meg, de annak nagyon. Pl. nagyon jóképű az illető, vagy híres, vagy gazdag...
Nem félnek, minden nőnek vannak elvárásai, mégis sokan élnek kapcsolatban. Olyan van, hogy bizonyos elvárásoknak nem akar valaki megfelelni, ez nem azt jelenti, hogy fél a nőtől, csak nem akar vele lenni.
Vagy olyan elvárás is lehet, aminek meg nem tud megfelelni. Pl neked elvárásod, hogy min.180cm magas legyen. Hát ha valaki nem annyi, akkor nehéz lesz teljesíteni.
Az meg, hogy hogyan képes férfiként tekinteni magára attól, hogy 1 valakinek, valamiben nem felel meg, az elég komolytalan kérdés. Kb olyan, mintha egy férfinek az lenne veled szemben az elvárása, hogy a nő feladata a szülés, szülj neki 6 gyereket és ha nem akarod, akkor te nem vagy nő.
Pitiáner provokáció,de legyen neked...
Nem félek,csak tudom,hogy nem vagyok képes megfelelni/teljesíteni.
Nem tekintem magam férfinak.(Embernek sem,de ez most OFF.)
Elégedett vagy?
#18-as vagyok.
Persze,de ez miért zavar téged?Ha nő vagy,úgysem akarnál velem ismerkedni,ha meg férfi,legalább nem jelentek konkurenciát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!