Ha valaki saját terméket árul, miért titkos az ára?
Miért "priviben" írja meg?
Figyelt kérdés
Van egy facebook csoport (vegyél hazait), ahol saját készítésű termékeket árulnak. Persze, szép dolog a kézi munka, nyilván drágább is, mint a kínai, de miért titok az ára? Hiszen egy vevőnek az lesz a második, ha nem az első kérdése, hogy mennyibe kerül?
És akkor jön az "írok privit" válasz ötszázszor ötszáz felé, ahelyett, hogy kiírná korrektül. Ha soknak találom, úgysem veszem meg. Miért kell mindenkinek minden terméket egyesével megkérdezni, hogy mennyi az ára?? Lelassítja a vásárlást és kedvem sincs mindenért írogatni. De ha látnám az árát korrektül kiírva és elfogadható, már több terméket megvettem volna...
Én az ilyentől alapból nem vásárolok. Meg se kérdezem, akkor se ha tetszik. Nem fogok fölösleges köröket futni meg levelezgetni, ne nevettessenek már.
Sunyi dolognak tartom.
Ha senki se venne az ilyen sunyi alakoktól, akkor előbb utóbb észhez térnének, vagy becsukhatják a boltot.
Van elég bolt meg termék, aki sunnyog, az nem kap tőlem egy fillért se.
2020. dec. 4. 20:55
2/10 anonim válasza:
Lehet, hogy nem számlaképes.
2020. dec. 4. 21:10
3/10 anonim válasza:
Közgazdasági értelemben a logikus válasz az lehet, hogy az ilyen saját termékeknek nehezebb meghatározni az árát. Sok terméknek itt igazából nem is használati értéke van. Lehet, hogy az eladó nem biztos benne, hogy mennyit adnának érte. Ha nem főállásban csinálja, akkor a saját munkáját is nehéz objektíven beárazni. Így jobban fel lehet mérni az érdeklődést, esetleg alkudozni, stb, mintha csak annyi lenne hogy jön az első ember akinek megfelel és elviszi.
2020. dec. 4. 21:14
4/10 anonim válasza:
Lehet feketén csinálja, és így próbálja diszkrétebbé tenni a dolgot, vagy nem tom.
2020. dec. 4. 21:23
5/10 anonim válasza:
Az összes kommentnél ott a pont. Bár én akkor sem vásárolnék tőle én sem szívesen.
2020. dec. 4. 21:26
6/10 anonim válasza:
Alapból azt gondolja, hogy "te" majd alább ajánlsz, így "az évszázad üzlete" nehogy meghiúsuljon már. Meg lehet, hogy nem ad számlát:).
2020. dec. 4. 22:11
7/10 anonim válasza:
Így nyugodtan lehet pofátlan, és szabhat egyedi árakat. Amíg van elég vevő, és nincs köztük NAV munkatárs, addig nincs baj.
2020. dec. 4. 22:13
8/10 anonim válasza:
Mert adocsalas magyar torvenyek szerint.
2020. dec. 5. 02:28
9/10 anonim válasza:
Pont azért. Ha nincs kint az ára akkor többen megkeresik. Ha kivan írva akkor lesz egy csomó "áh ez nekem drága inkább csak továbbtekerek" ember. Így többen keresik és jobban lehet alkudni. Nem ördögtől való a dolog.
2020. dec. 5. 15:14
10/10 anonim válasza:
Szerintem pont hogy kevesebben keresik meg. Ez egy olyan ország, ahol nem mindegy, mi kennyibe kerül, ugyanakkor az alkudozásnak nincs kultúrája. Életszerűtlen, hogy párezer forintos cuccokat elkezdjünk lealkudni.
De ha így is lenne, ahogy mondod, miért pozitív az eladónak, hogy lealkusszák az általa meghatározott árat?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!