Másnak is hideg 18 fokban számítógépen dolgozni?
Tavaly nyáron dolgoztam 3 hetet külföldön így. Irodában 18 fok, egész nap gép előtt...
Mivel mediterrán országba mentem (Málta), kabátot persze nem vittem magammal, csak a pulcsijaimat húzhattam fel. Egész nap a forró kávémat szorongattam, hogy legalább a kezem felmelegedjen :D Mások bezzeg rövidnadrágban mászkáltak ott.
Én túlsúlyos vagyok, és mióta az vagyok, nem bírom a meleget... de ez nem azt jelenti, hogy jegesmedve lennék.
Divat lett az utóbbi években egekig magasztalni a hideget, meg hogy az a jó, ha majdnem megfagysz... hát a nagy francokat. 18 fok egy folyamatos, közepesen intenzív mozgásban levő szervezetnek megfelelő. Irodai munkára a 20-25 fok közötti hőmérséklet felel meg, azon belül is inkább a 22-23 fok.
18 fok már hideg, kellemetlen, igen. Náthás nem ettől leszel (az nem így működik), de ettől még kellemetlen és könnyen lehet, hogy árt is az ízületeknek.
Nekem volt egy olyan munkahelyem, ahol egy időben minden reggel arra mentünk be, hogy fűtés kikapcs, ablak nyitva. Persze nem nagyra és rövid időre, hanem kicsire és sokáig. 18,5 fok volt. Hideg...
Amúgy a 25 fok már brutál meleg.
Egészségtelen, nem ideális a szervezetnek (ennek bárhol utánanézhettek, igazam lesz), rontja a teljesítményt, természetellenes, hiszen lényegében ez már nyári meleg, és energiapazarló.
Egészséges, nem elrontott hőérzettel ebben ülni sok.
Mellesleg kellemetlen annak, aki hidegszerető, mert azon túl, hogy egy szál pólóban vagyunk, többet már nem tehetünk.
Asszem a munkavédelemben 20-22 fok az ajánlott.
Nekem személyesen 23 fokban még nincs nagyon melegem, 24 fokban már igen.
De a 18 brutál kevés.
Jaaa, így.
Én többeket is ismerek/ismertem, akinek a 18 fok jó. Nem mind túlsúlyos. És van, aki pólóban is megvan így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!