Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » "Tud" az ember többször is...

"Tud" az ember többször is ugyanolyan szerelmes lenni az életében, mint a legelső nagy szerelmébe?

Figyelt kérdés

Biztosan megvan nektek még az az érzés, amikor a legelső hatalmas szerelmetekkel akartatok minden másodperceteket tölteni, már gyereket meg házasságot terveztetek tizenévesen, és minden órában örökkét igértetek egymásnak. Öngyilkosok akartatok lenni szakítás után, és bármit megtettetek volna, hogy ismét újra együtt lehessetek.

Hála az égnek nekem ez már megadatott. Azonban ennek már 5 éve lassan. Azóta rengeteg lánnyal ismerkedtem már, tényleg sokféle, különböző típusuak stb. De egyiknél sem éreztem még csak a felét sem ezeknek a dolgoknak, esetleg 1x a negyedét nagyon rövid ideig.

Bele kell törődjek abba, hogy olyan érzésem már soha nem lesz senkivel, mint a legelsővel, csak egyszerűen majd ha jön, akkor ragadjak le a racionálisan legmegfelelőbb partnernél és éljem le az életem "szimplán" szeretetben és biztonságban? Ennek nem igazán látnám értelmét, csak a korlátozás részét.

Nektek mik a tapasztalataitok és véleményetek erről a témáról?

2020. nov. 27. 00:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem biztosan meg fogod újra találni az igaz szerelmet. Nem hiszem, hogy csak egy létezik. Még igen,mert gondolom csak ő jár még a fejedben és így igen nehéz megtalálni az igazit. De ha nem most, később az élet úgy is eléd sodorja őt.
2020. nov. 27. 20:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha csak egy igaz szerelem létezne, akkor magányos emberekkel lenne tele ez a szép világ. Az első szerelem tiszta, ártatlan érźés, ismerkedés az érzelmekkel, a vággyal. Azt azért tudnod kell, hogy a kapcsolatok igen kis hányada szūletik az első szerelemből. Marad egy szép emlék, amire jó visszagondolni, de majd jõn egy kõvetkező, akit talán másként szeretsz - nem az első érzelmek hevūletével - de nem kevésbé, és ez a lényeg.
2021. aug. 6. 21:07
 13/13 anonim ***** válasza:

A 10-es leírta, amit szerettem volna.

Annyit tennék hozzá, hogy az első azért más, mert abban még benne volt (legalábbis nekem) a gyerekes ártatlanság és a feltétel nélküli elfogadás.

Később ez már sokkal nehezebben jön.

Elvárásaink lesznek, amiknek nehezebb megfelelni.

Felnőtt fejjel lettem szerelmes.

Néha, mikor visszagondolok az elsőre, meg sem tudom határozni magamban, hogy az egyáltalán szerelem volt?

Olyan szép emlék, amitől néha elmosolyodsz.

2022. aug. 21. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!