Nők, légyszíves tudnátok pár dolgot mondani, miért jó nőnek lenni? Gyűlölöm, hogy az vagyok, nem tudom hogyan fogadjam el
Sziasztok, röviden annyi a problémám: hogy 21 éves vagyok. Mindig is ha választani kellett volna, fiú lettem volna, de mostanában (pár éve) van az, hogy utálom, hogy nőnek születtem és ezt nem tudom kiverni a fejemből. Ha fiúkat/férfiakat látok, azon gondolkodom, milyen szerencsés és vajon tudja-e ezt. Utálom minden részét a női létnek: hogy gyengébbek vagyunk, menstruálunk, szüléstől undorodom,elvárják a házimunka többségét mi csináljuk stb. Nem sminkelek, nem érdekel a divat, hányingerem van a szextől. Képtelen vagyok az orgazmusra és megalázva érzem magam szex közben, nem értem más öröméért miért én szenvedjek utána? (Félelem a terhességtől)
Tényleg az összes cikket elolvastam, miért jó nőnek lenni, de semmit se érzek magaménak. (Azt hogy mi sminkelhetünk, lehetünk gyengék, otthont teremtünk meg empatikusabbak vagyunk) Néha zokogok tehetetlenségemben. Nem akarom átműtetni magam, mert akkor meg ilyen "felemás" lennék meg nem bírnám. Ha megkérdeztem a barátom, vagy a családom, hogy egyetlenegy indokot mondjanak, nem tudtak egyet se.
Légyszíves, segítsetek kicsit, hogyan tudnám magam elfogadni? Van esetleg valami könyv, film, bármi ötlet ami segített nektek?
9-es, mit értesz férfi sminkelés alatt? Pl.rúzsozza ki magát vörös rúzzsal, meg rakjon fel műszempillát+ erős szempillaspirált?
Nem ítélem el, ha egy férfi ilyeneket tesz magára amiket felsoroltam, de azok nem férfiak, hanem férfitestbe született nők, azaz transzszexuálisok.
De ha alapozóra gondoltál, akkor az elmegy heterónak is sztem.
Kamaszkoromban mindig azt mondtam:
Jó nektek, lányok;
van pinátok
és nem kívánjátok.
:-))
9. vagyok
"Pl.rúzsozza ki magát vörös rúzzsal, meg rakjon fel műszempillát+ erős szempillaspirált?"
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy rúzsozhassa ki magát vörös rúzzsal, és rakhasson fel műszempillát, szempillaspirált. Tehát nyilván kötelezővé nem tenném, csak jó lenne, ha elfogadnák másnak a döntését. Ha egy transz-nő (ffi testbe született nő) sminkel, őt is megverik bizonyos konzervatív emberkék, nem törődve azzal, hogy "ő nem is férfi, hanem belül nő".
14, de egy hetero férfi miért akarná magát rúzsozni, meg szempillát felrakni? Tegyük fel, hogy elfogadott lenne ez a dolog. De akkor is, miért akarná annyira sminkelni magát heteró férfiként mint egy nő? Én még egy olyan heteró sráccal sem találkoztam, aki erre késztetést érezne, csak azt tartja vissza, hogy nem elfogadott.
Már túlságosan is nőt akarnak csinálni a férfiakból, a nőkből meg férfit. Ígyis már eléggé felborultak a szerepek, pl.a pasi nem csinál semmi munkàt otthon, a fizikait is a nőnek kell, míg a pasi csak fekszik egész nap. Nem kéne ennél jobban is hagyni, hogy eltunyuljanak, és elűzni a férfiasságukat.
-menstruálok, így ha bármi baj van a szervezetem ezzel is tud jelezni (pl. Ha erősen görcsölsz akk lehet baj van ami sokkal később derülne ki, ha nem mensiznék).
-szép és formás vagyok. Imádok úgy öltözni, ami kiemeli az alakom. Illetve elismerésnek fogom fel ha a férfiak (nem a kanos idióták akik végigmérnek a "de megb.sznánalak" tekintettel) ha megnéznek.
-szeretek sminkelni (ritkán), mert akkor úgy érzem adok egy keretet az arcomnak.
-szeretek magammal foglalkozni (géllakk, arcápolás stb.)
-szeretek nőies lenni, mert jól esik "elcsábítani" a páromat. Látom rajta, hogy tetszik neki ha szoknyát veszek fel vagy ha magassarkút. De ugyanúgy szeret ha pizsibe összealudt hajjal adok neki puszit.
-ezen felül van egy férfi aki nőként kezel. Kinyitja nekem a kocsi ajtót, mindig meglep valami aprósággal, szeret, megbecsül és tisztel. Plusz nem várja el, hogy "megcsináljam a nőies dolgokat" (amiket írtál. Pl. Takarítás) és szó nélkül megcsinálja a férfias dolgokat (pl. Befőtt kinyitása).
Tudom, hogy egy életrajzi könyv az 'unalmas' kategóriájú témába tartozik, de a Eve Curie: Madame Curie c. könyve egy nagyon érdekes életet mutat be... Marie Curie, aki az egyetlen ember, aki két tudományágban is kapott Nobel-díjat, a Sorbonne-egyetem első női professzora, stb...
Tény, hogy a 'női minőség' nem olyan erős a könyvben, de szerintem nagyon érdekes, és szívesen ajánlom neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!