Szerintetek mi lesz, ennek a világnak a sorsa? Milyen jövőt jósoltok neki?
Úgy előreláthatólag olyan 10,20 év múlva, vagy akár kevesebb idő elteltével.
Akár ennek az országnak, vagy kompletten erre az egész világra mi vár majd szerintetek?
#1 teljes ökörséget ír.
Amellett, hogy a világ országainak nagy részében nincs olaj, és már most is veszik (az általad említett Kína is ilyen), egyre csökken az olaj függőség a megújuló, hybrid, és egyéb energetikai technológiáknak hála. Ha bármi gond lesz, az biztos, hogy nem az olaj miatt.
Viszont a globális felmelegedés és az amiatt kitörő lokális vízhiányok komoly konfliktusokhoz fognak vezetni (na ilyen téren Kína nagy veszélyben van), persze sok pénzzel (pl sótalanítás) kompenzálható minden. Ettől még emberek tízmilliói indulhatnak útnak polgárháborúk, éhínség, stb miatt dél-ázsiából és afrikából, na akkor lesz az igazi teszt, hogy a fejlett országok hogy tudják kezelni vagy megvédeni magukat. Tippre jön egy bezárkózós időszak, és valószínűleg annyi helyre utazni, olyan szabadsággal, biztonsággal, mint mondjuk idén év elejéig, már sosem lehet majd. Kérdés hogy belső politikai feszkók mennyire tépik szét az USA-t és az EU-t, szerintem sanszos. Sajnos én azt gondolom, hogy megéltük az emberiség aranykorát (legalábbis erre az évszázadra) úgy 2000 és 2015 között.
Vannak már komoly kísérletek a tengerjárók fosszilis energiafelhasználásának tizedelésére, kisebb léptékben pedig végképp megvalósítható, én épp egy dán kikötő átalakításán dolgozom ahol minden hajót és segédjárművet elektromosra alakítanak át. Elektromos kamionok pedig már forgalomban is járnak. Stb. Nem sorolom, mert olyan mintha egy 90es években ragadt konzervatív házmestert próbálnék a jövőről okítani. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!