Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valakit zavar a maszkhordás...

Ha valakit zavar a maszkhordás, akkor miért gondolják azt mások, hogy ezt kifigurázva jobb lesz a helyzet?

Figyelt kérdés

Nem mindenkinek egyforma a tűrőképessége. Van akit az is őrületbe kerget, ha a pólója felcsúszik a derekán, más meg szarik az ilyenre magasról. Akit zavar, az is tűri egy ideig, de aztán besokall tőle. A maszknál ugyanez a helyzet. Van, aki az egész életét le tudná élni maszkban, más meg tíz perc után kényszeresen vakarja benne az arcát, orrát, fülét. És egészen odáig el lehet jutni, hogy tényleg nem fog benne levegőt kapni, annyira behergeli a helyzet. Ezen poénkodni, meg vagdalkozni miatta, meg leszólni a másikat, tök alávaló dolog.

És akkor a közterületi maszkhordás értelme abszolút megkérdőjelezhető és sok ember életét keseríti meg egy kétes eredményért. Erre a nagy szószólók próbálják lealázni azokat, akiknek amúgy is van emiatt elég bajuk, nyomatják nekik, hogy hisztiznek meg gyerekesek. Hát, nem! Azok a gyerekesek, akik cikizősdit játszanak.

Arra nem gondolnak, hogy a cikizés csak ellenszenvet és még nagyobb ellenállást szül?! Vagyis pont a maszkhordás ellen hergelik vele azokat, akik amúgy is ott sunnyogják el, ahol csak lehet.

2020. nov. 12. 16:17
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Hát, de gondolj bele, hogy most is pl maszk nélkül bulizhatnak az emberek bárki otthonában, ráadásul már ottalvósan kell a kijárási tilalom miatt. Ezen nem segít a közterületi maszkhordás! Az, hogy a boltokban kinn volt sokak orra, meg néhányan lehúzták az állukra, hát az ehhez képest kb semmi.
2020. nov. 12. 17:42
 32/40 A kérdező kommentje:
30-as, igazad van!
2020. nov. 12. 17:43
 33/40 anonim ***** válasza:
44%

#30 ezhülye.

Nem a maszkhordástól nő az esetszám. Pont fordítva működik. Azért kötelezik a maszkokat egyre jobban, mert vészesen nő az esetszám.

És de, valóban a nyári bulikázások miatt nőtt meg az esetszám. Amíg lassan, esetenként terjed a vírus, addig féken tartható. Viszont ha egy fertőzött országból hazajön a csürhe, akkor robbanásszerűen terjed ez a sz@r.

De igen, fucklogic.

2020. nov. 12. 17:46
 34/40 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
47%

33: tehát akkor te azon emberek közé tartozol, aki szerint a nyár végeztével minden ország piros volt, csak a magyarok voltak zöldek.

Ez tényleg gumicsirke, öcsém. :D

2020. nov. 12. 17:55
 35/40 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
26%
Ember, azóta nő az esetszám, mióta elkezdték a boltokban szigorítani a maszkhordást... Oké, hogy most már egyenesen arányos az esetszám és a szigorítás, de az elején mocskosul nem volt az. Először szigorítás, utána esetszám növekedés. Incsröszting.
2020. nov. 12. 17:58
 36/40 anonim ***** válasza:
58%

Nem is értem miért vitatkozom ilyen emberekkel.

Vírust tagadni, oké. Legalább elmondhatod, hogy konteós vagy. Vírust leszarni oké, legalább elmondhatod, hogy felelőtlen vagy.

De a maszkra fogni a vírus terjedését!! Ember...

Ennél már csak az volt jobb esküszöm, amikor reggel egy másik kérdésnél valaki azt írta, hogy a depressziós emberek könnyebben elkapják. Na őt még nem tetőzted, de közel jársz.

2020. nov. 12. 18:05
 37/40 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:
43%

Nem a maszkra fogom. De te még mindig nem érted, mert ha holnap a tévé azt mondaná, hogy egyél téglát, mert az megvéd a koronavírustól, addig zabálnád, amíg az utolsó fogad is ki nem hullik. Utána nyilván leturmixolnád, mert az a tuti, amit hallasz, és nem az, amit a saját szemeddel látsz. Agymosás ultrafokozaton, elmesötétítéssel - rád hatott.

Nem vagyok se vírustagadó, se konteós - ellenben veled, aki minden bizonnyal arra a szabályra is bólogató kiskutyaként rázta a fejét, hogy a szabadtéri koncerteknek vége, de a foci mehet teltházasan.

És igen, ha a lélek beteg, a test is hamarabb megbetegszik. Ezt bármelyik pszichológus alátámasztja neked. Csak ezekkel most nem foglalkozunk, mert egy fél százalékos mortalitású betegség a mainstream, az öngyik kimentek a divatból.

2020. nov. 12. 18:20
 38/40 anonim ***** válasza:
0%
Amerre én jártam, ott nyáron is hordták a maszkot.
2020. nov. 12. 18:36
 39/40 anonim ***** válasza:
64%

Én azért, mert nonszensz hisztinek tartom, mikor felnőtt emberek nem bírnak ki 20 percet egy szros pamutmaszkban, meg életük elnyomásának élik meg.... mint az óvodások.

Én dolgoztam napi 8 órában, párás helyen nonstop maszkban, sok kollégámmal együtt, érdekes módon senki nem halt bele az oxigénhiányba. Most hirtelen a társadalom fele tüdőbeteg és megpusztul ha a Lidlben maszkban kell lennie negyed órát. Vicc. :D

2020. nov. 13. 11:40
 40/40 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem ki lehet birni, en is hordom az utcán, csak kényelmeset kell választani, meg van sok divatos is. Legalább nem kell annyit sminkelni, mert ugyse látszik.

20/L

2020. nov. 15. 20:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!