Ha együtt lakunk a párommal, és ő 23-kor végez, elmehetek érte kocsival, hogy hazahozzam, ha sehova máshova nem megyünk közben?
Figyelt kérdés
Szerintem logikus indoklás a rendőrnek: Azért, hogy ne kelljen tömegközlekedéssel utaznia, ezáltal ne legyen kitéve a koronának. Kettőnk közül csak nekem van jogsim és kocsim.2020. nov. 11. 17:34
2/17 anonim válasza:
Nem. Meg kell oldania egyedül, mint egy felnőtt ember.
3/17 anonim válasza:
Több ilyen kérdés volt már akkor is, amikor még éjfélig kellett hazaérni (és a házastárs utána indult volna haza).
A szabályokba nem fér bele, ez tény.
Jó esetben lesz ennyi rugalmasság a rendőrökben. De erről még nincs tapasztalatunk.
Mivel ez sok ember problémája, könnyen lehet, hogy előbb-utóbb valami hivatalos jogértelmezés lesz róla. Figyeld a médiát. Vagy akár jelezd a problémát ogy. képviselődnek, vagy egy nagyobb híroldalnak.
4/17 A kérdező kommentje:
És esetleg úgy, hogy ha én is melóból mennék haza, nagyjából egyszerre végeznénk, és a lakás és az ő munkahelye között nem sok kitérő van, akkor úgy?
A munkáltatói igazolásomban tartózkodási helynek az ő címe van megadva. (Lakcímnek a sajátom.)
2020. nov. 11. 17:44
5/17 anonim válasza:
Felnőtt ember. Oldja meg. Jogsit lerakhatta volna eddig, kocsidat odaadod. Semmit nem okultatok az első hullámból? Azóta hallani hogy lesz második, ami sokkal durvább lesz. Hát tessék!
6/17 A kérdező kommentje:
Annyira nem, fiatalok vagyunk, ő fiatalabb nálam egy évvel. A kocsiban meg ponthogy csak ketten lennénk, sokkal kevesebb ideig is ráadásul. Ponthogy így nem találkozna senki idegennel.
2020. nov. 11. 17:51
7/17 anonim válasza:
Ha mindkettőtöknek van munkáltatói igazolása, és egy helyszínen laktok (az igazolás szerint), akkor le vagytok védve.
8/17 A kérdező kommentje:
Csak hát a kitérő miatt izgulok... :/
2020. nov. 11. 17:53
9/17 anonim válasza:
Kocsival lennének, kinek ártanak?! Még csak az emberek közelébe se mennek, az autóban ülnek. Kérdező szerintem nyugodtan menj, ha esetleg megállít valaki mond, hogy hazafelé tartasz a munkából, menetközben asszonyt felkapod és mentek haza. Ebben semmi büntetendő. Azért ne legyünk már ennyire idióták... Sokkal károsabb akkor ennyi erővel bent ülni a munkahelyen, de azt meg szabad. De hogy autóval, senkivel se érintkezve elmegy az asszonyért az meg fertőző.. fuck logic
10/17 anonim válasza:
Ha van ÉRVÉNYES "passport", - munkáltatói igazolás - a SZÁLLÍTOTT (ÉS vezetni nem tudó) ember birtokában, - akkor szerintem nem lehet gond. Abban az esetben tényleg okafogyott belekötni ebbe, ha egy háztartásban élnek a sofőrrel, - mondjuk férj és feleség ül a kocsiban. Akkor pedig végképp értelmetlen cseszegetni az utast és a sofőrt, ha a munkahelyet otthonnal összekötő legrövidebb útvonal mentén találkoznak járőrrel. Ráadásul ez a megoldás sokkal inkább beleilleszthető a hatékonyabb védekezés koncepciójába, mint a tömegközlekedési járműveken zötykölődés. Hamarabb célba ér az ember és kisebb eséllyel is gyűjtheti be a vírust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!