Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért félek a férfiaktól?

Miért félek a férfiaktól?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta sajnos jelen van nálam,hogy iszonyatosan tartok a férfiaktól.Tényleg kb kezdődött úgy,hogy amint jöttek hozzánk vendégek,és volt közte ferfi,automatikusan elbújtam a szobámban,ez pedig sajnos felnőttként sem változott.Legyen akármilyen korosztályú is az illető,ha már szembejön velem az utcán,automatikusan átjár egyfajta rossz érzés,a 25+ korosztály pedig komolyan félelmet is kivált belőlem.Tartok tőlük fizikailag,a jellemüktől,egyből arra gondolok,hogy biztosan bántani akarna,elnyomni,és kb csak az eszközt látja bennem a szexhez.Igazából nem is értem ezt,mert nem erőszakoskodtak velem,és bár az való igaz,hogy sosem kaptam tőlük pozitív visszajelzéseket sem,de ezt is inkább részben a saját számlámra írom.Viszont ez a félelem tényleg elviselhetetlen.Kb félek a buszon,az egyetemen,munkahelyen tőlük,már attól is zavarba jövök,ha egy hímnemű évfolyamtársam leül mellém vagy férfi kollégák vannak a közelemben.Tudom,rettentő ciki,de ez van már kb velem 21 éve.Lehet ezzel valamit kezdeni? Mi lehet ennek az oka? 21/l

2020. okt. 28. 21:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
Egy pszichológus talán mélyhipnózisban képes felszínre hozni azt a traumát, ami kialakította benned ezt a "fóbiát".
2020. okt. 28. 22:00
 2/18 anonim ***** válasza:
22%
Elég durva, pszichiátert javaslok, mert ez komoly fóbia.
2020. okt. 28. 22:04
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Igen doki. Valami történt kiskorodban valamit láttál és nem rendeződött benned, hogy mi volt az.
2020. okt. 28. 22:10
 4/18 anonim ***** válasza:
14%
Még a nyomiktól is?
2020. okt. 28. 22:11
 5/18 anonim ***** válasza:
60%
Hogy a fenébe nem mentél már eddig pszichológushoz? Nem pszichiáterhez, mert nem vagy beteg. Tessék ma este keresni egyet a neten és írni neki. Akár férfit is, kutyaharapást szőrivel, szerintem segítene, mert személyesen megtapasztalnád, hogy kifejezetten kedves is lehet egy férfi, de olyat nézzél, aki szimpatikus, bizalomgerjesztő.
2020. okt. 28. 22:19
 6/18 anonim ***** válasza:
93%

Nem vagy egyedül, nekem is van egy ilyen fóbiám.

Ahogy az előttem lévők is írták, érdemes beszélgetni egy szakemberrel (ne pszichiáterrel, inkább pszichológussal), mert ez így tényleg iszonyatosan rossz, tudom mennyire.

2020. okt. 28. 22:30
 7/18 anonim ***** válasza:
91%

Ha magad sehogysem tudod ezt legyőzni, beszélj egy pszichológussal.

Tudat alatt biztosan van valami régi férfiakkal kapcsolatos sérelmed, mert ilyen nem alakul ki csak úgy:/

Meg esetleg nem tudom, hogy apukáddal milyen a kapcsolatod...az meghatározó lehet.

Szurkolok, hogy le tudd győzni!

2020. okt. 28. 22:40
 8/18 anonim ***** válasza:
7%
Ismerkedjetek velem, én jó vagyok nagyon. Sőt szuper és nagyon aranyos.😚
2020. okt. 28. 22:41
 9/18 anonim ***** válasza:
23%
Mert normális vagy.
2020. okt. 28. 22:50
 10/18 A kérdező kommentje:

Voltam már pszichológusnál kb 5 évvel ezelőtt,nem konkrétan emiatt,hanem mert szorongtam és nagyon visszahúzódó voltam.Nekem nem igazán segített.Mindig én beszéltem,hogy mi történik velem,egy-két dologra rávilágított ugyan,de nem igazán lettem okosabb.

Apámmal nem igazán tartom a kapcsolatot,rég elváltak a szüleim már.De ezt sem tudnám okként felhozni,mert tényleg kb ovis koromtól bennem van ez..

2020. okt. 28. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!