Általában mindenki közel 100 éves koráig szeretne élni és végig aktívan?
Én élnek akár 1000 évig is, ha azt egészségben tehetném. Szerintem a 100 egész reális elképzelés, régen is éltek addig emberek, pedig volt háború, éhínség, járványok... stb, mégis az utcánkban is volt 2 100+-os ember.
Mivel a családom egyik felén rokonaim 90 fölött halnak, és látom, hogy a 80+-os nagypapám jó egészségben van, én azt mondom:igen, szeretnék, csak ne maradjak magamra. Lehetőleg max 5-10 évet (vagy annyit se) szeretnék özvegyen tölteni, és remélem a párom nélküli években is lesz mivel kitöltenem az életemet. 😇
Nem tudom... Szerintem ez sok dologtól függ. Ha az ember 100 éves korig is elél, vagy akár 90, az a baj abban, hogy valószínűleg az ismerősei, barátai nagy része már meghalt. És azért eléggé nehéz lehet úgy élni, hogy akiket ismertél, azoknak a nagyrésze már meghalt. Egyszerűen magányos így lenni. Persze, a család, ha van, akkor az mindig ott lesz, de nekik is meg van már a saját élete, szóval az ismerősök is számítanak azért.
Én ismertem egy nénit, aki azt hiszem 101 éves korában halt meg. A férje meg halt már 30 évvel előtte, több gyereke is meghalt már rég, van amelyik még fiatal korában... Szóval azért vannak hátrányai annak, ha az ember sokáig él. Nem lehet könnyű látni, hogy körülötted az emberek elhaláloznak.
Utolsónál a pont. Ahogy öregszik az ember, egyre több ismerőse, barátja, rokona hal meg, és ez nem kevés fájdalommal jár. Főleg, ha a sajt gyerekét kell eltemetni, ami manapság nem ritka, hisz sokan a hatvanat se érik meg.
Hogy a kérdésre válaszoljak, addig szeretnék élni, amíg el tudom látni magam, és nem szorulok segítségre.
Csak 30 vagyok, de sirnom kell, ha arra gondolok, hogy még ugyanennyi van hátra.
Már holnap befejezném, ha lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!