Miért mondják mostanában egyre többen, hogy " nem érdekel, ha másnak nem tetszik, nekem tetszik és csak ez számít"?
Mostanában barátaim sok mindent változtatnak magukon. Furcsa frizurákat nyiratnak, mindig festik a hajukat, telelyuggattyák magukat piercinggel, tettkót csináltatnak, 19 évesen azt mondják 16-nak érzik magukat, úgy hogy nem sikerült összejönniük a kiszemelt pasival azt mondják biszexek;, pánszexuálisok vagy lezbikusok. Ha csak a külsejük változna nem lenne vészes, de ezzel azonosítják magukat is. Még az elején mondtam, hogy ezt inkább ne vagy gondolkozz még rajta, de mindig megkaptam: "Nekem tetszik és csak ez számít" .
Miért lehet ennyivel letudni? Nekem ez nem megfelelő válasz, nagyon fura ahogy egyre jobban kinéznek, én nem ilyen barátokat akartam, viszont sok év után nem szeretném megszakítani velük a kapcsolatot emiatt, de engem nagyon zavar a mostani viselkedésük. Mások miért nem tudják visszafogni magukat, ha kilépnek otthonról? Miért kéne mindent elfogadni?
Azóta is úgy gondolom, hogy emberek vagyunk, társas lények és igen is számít mit gondolnak rólunk az emberek.
Nem tehetünk meg akármit, mert közösség vagyunk és egymás tolerálása miatt működik a társadalmunk.
Én sem bírom, mikor a tömegben vagyok, de nem kezdem el lökdösni az embereket, mert én ki nem állhatom ha sokan vagyunk.
Eltávolodtam azoktól a barátaimtól, akik szerint minden mindegy. Mert semmi nem mindegy, minden számít és fontos. Végtelenül frusztráló olyan emberekkel lenni, akik tojnak a világra, mintha ők nem is ugyan itt élnének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!