Ki hogyan szerez motivációt, vagy szedi rá magát arra hogy elkezdjen tornázni-súlyzózni? Én mindig 2 hétig csinálom belelkesedek majd abbahagyom..Pedig mikor csinálom jól érzem magam csak abbamarad, más fontosabb
Mikor sikerelmenyed van, es a szemed elott latod az eredmenyt ,es a jovobeli eredmeny amit a lelki szemeid elott tartasz konnyebb motivaltnak maradni
A motivacio titka a belso hit
Olyan sportot valasztottam, amit szeretni is fogok.
Én street workoutozok, elejen nagyon nehézkes volt, de aztan egyre-egyre erosebb lettem, igy tehat tobb vagy nehezebb gyakorlatot is tudok vegezni.
Ja és mellette hallgatok zenét is. Zene nelkul unalmas lenne ;)
"belelkesedek majd abbahagyom.."
Nem lehet hogy tulerolteted magad, tul sokat akarsz mar az elejen, es ezert szenvedes es nyug az egesz ?
Ha igy van, akkor lehet hogy a kevesebb jobb lenne. A felet harmadat hosszutavon is tudnad csinalni, ami sokkal tobb ahhoz kepest, mint amikor abbahagyod es semmit se csinalsz. Es a mennyiseget csak akkor kene lassan novelni, amikor mar tobb honap utan a megszokott unalmas napi rutin resze.
Konditerembe járok. Megvettem a kondi bérletet, így már nincs arcom nem lejárni a minimum alkalmakat. Ezen felül nekem alapelvem, hogy meló után azonnal megyek. Nincs hazaugrás, meg bevásárlás, mert akkor aznap már biztos nem edzek. Be van írva a naptárba, hogy kedd-csütörtök 17-18, edzés. Ezekre az időpontokra nem szervezek rá semmit, ehhez szervezem a többi programot.
Én nagyjából ezzel a rendszerrel tudom leküzdeni a lustaságom és a motiváció hiányát. Egyébként elkezdeni nehéz, de amikor már 3-4 hét után azt érzem, hogy amit az elején alig tudtam megcsinálni, az már tök könnyen megy, akkor eljut az agyamig, hogy ennek igenis van haszna. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!